Bettina, 20 år, ny i Naturskyddsföreningen Skånes styrelse

bettina

– Jag kan främst bidra med tankar kring vattenvård som är det område jag tänker inrikta mig på under min biologiutbildning. Är fortfarande nybörjare men ändå en bra amatör på ämnet. Kommer även inrikta mig på naturvård och bevarandebiologi. I övrigt tycker jag alla miljöfrågor är intressanta att försöka lösa.

Bettina Ekdahl, 20 år, tar klivet in i Naturskyddsföreningen Skånes styrelse, när länsförbundet håller stämma i Trelleborg nu på lördag (25 april). Till ny ordförande är Rikard Lehmann nominerad. Rikard har suttit i styrelsen i två år och tidigare varit kretsordförande i Trelleborg, där det också skett en föryngring. Marianne Steneroth Sillén lämnar ordförandeposten, men sitter kvar som kassör.

– Det är fantastiskt mycket spännande på gång. Inte minst den ambitiösa satsning som inletts med att in fler medlemmar som blir aktiva i föreningen. Vi har ju haft en rekordutveckling i föreningen det senaste året, säger Marianne.

I samband med stämman blir det också möjlighet till praktiska naturupplevelser när Trelleborgskretsen bjuder in till Save The Frogs Day i Smygekärr, där det bjuds upplevelser för hela familjen.

Dessutom blir det två utställningar i Parken, där stämman hålls. En om Skånes jätteträd och den andra om Skånes kust och hav: Tre kuster, två hav.

För mer information:

Bettina Ekdahl 0708 53 43 95.

Information om stämman: Marianne Steneroth tfn 0708 22 78 94 eller Rikard Lehmann, 0705 84 53 35.