Höstlovstips

Dags för höstlov i Skåne! Här har vi samlat tips på aktiviteter i Skånes natur som sker under höstlovet. Du behöver inte vara medlem för att delta, men får gärna bli.

LUND / HÖSTVANDRING FÖR BARN / 31 OKT ONS KL 9-13
Höstlovslediga barn och medföljande vuxna är välkomna ut på en tur i Skrylles omgivningar. Vi går en runda i skogen ungefär en timme med en naturvägledare, tittar efter spår av djur och ser hur naturen förbereder sig för vintern. Efter promenaden tänder vi en brasa och du kan grilla mat som du själv tar med. Ta på varma kläder och stövlar. SAMLING: Vid Naturum Skrylle kl 10. (Buss 159 går från Lund C kl 9, och åter från Skryllegården mot Lund kl 12.23 eller 13.23). ARRANGÖR: Lunds Naturskyddsförening. Läs mer

MÅKLÄPPEN ÖPPNAR FÖR BESÖK / 1 NOV
För att värna om djurlivet så är det endast tillåtet att besöka Måkläppen från 1 nov till 31 jan. Under denna period kan man vandra ut på halvön – en fantastisk, om än oftast mycket blåsig, upplevelse. Ute på Måkläppen kan man stöta på såväl nyfikna sälar som rester av gamla vrak som gått på grund i de osäkra vattnen kring Falsterbohalvön. Läs mer

ARRIE / FLADDERMUSSPANING / SÖN 4 NOV KL 17-20
Kort introduktion inne följd av någon timmes spaning ute med Jan-Åke Hillarp. Varm klädsel rekommenderas. Samling i Arrie byastuga intill Arrie kyrka kl 17. ARRANGÖR Falstebonäsets Naturvårdsförening. Läs mer

HITTA UT I SKÅNES NATUR
Skåne erbjuder ett enormt utbud av naturupplevelser! Här hittar du tips på utflyktsmål i Skåne