Häng med till Måkläppen

Foto: Lars-Göran Lillvik

Nu är naturreservatet Måkläppen öppet för besökare igen! Måkläppen är en låg sandig halvö som sticker ut från Falsterbonäset och från den 1 november till den 31 januari är det fritt fram att vandra ut på halvön – en fantastisk upplevelse! På Måkläppen kan du stöta på nyfikna sälar och fåglar, se rester av gamla vrak som gått på grund samt njuta av den vackra naturen.

Flera lokala naturskyddsföreningar anordnar guidade utflykter till Måkläppen nu i vinter. Här är några av dem:

11 NOVEMBER KL 8
Följ med Naturskyddsföreningen i Ystad till Måkläppen! Vandringen tar upp till 5 timmar. Sträckan är 12 km. God chans att se både knubb- och gråsäl liksom kvardröjande vadarfåglar. Kanske ser vi de första vinterhämplingarna, snösparvarna och berglärkorna. Ofta hittar man intressanta strandfynd, t ex rester av träfartyg, marina evertebrater och bärnsten.

Samling: 11 nov kl 8. Parkeringen vid Ystads bibliotek. Att tänka på: Det kan krävas mycket varma kläder och extra mycket fika. Tänk på att det är en promenad som är längre jämfört med hur det brukar vara på våra exkursioner. Ansvarig: Sindre Magnusson, 0702-144 367, zindres@live.se Arrangör: Naturskyddsföreningen i Ystad. Läs mer

27 JANUARI KL 9-13
Vandring på Måkläppen! Sista chansen för besök i vinter! Jan-Åke Hillarp leder den traditionella vandringen. Att tänka på: Varm och tålig klädsel rekommenderas. Samling: Flommens Golfklubbs parkering kl 9. Kontakt: info@falsterbonaset.se
Arrangör: Falsterbonäsets Naturvårdsförening. Läs mer

Du behöver inte vara medlem för att hänga med på våra utflykter, men får gärna bli!

Här kan du läsa mer om Måkläppen