De vilda blommornas dag

Den 20 juni är det dags för De vilda blommornas dag – Sveriges, och Nordens mest omfattande officiella blomstervandring. Under en och samma dag går tusentals människor på blomstervandringar och blomsteraktiviteter i Sverige, Norge, Finland, Island, Danmark och samt de därtill hörande Färöarna och Grönland. Här kan du se några aktiviteter som våra lokala Naturskyddsföreningar i Skåne anordnar denna dag:

KLIPPAN / CYKELTUR TILL RÄFSHALEN / 20 JUNI
Följ med på en tur för att se blommor, fjärilar och insekter. På slingriga skogsvägar stannar vi för att ta del av livet i naturen Framme vid Räfshalen hoppas vi på en äng i full blom med massor av liv och naturligtvis en god fika. DATUM: Sön 20 juni kl 9-14. SAMLING: Vid Kapellet, Klippan kl 9. Längd ca 30 km, tillbaka ca kl 14. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Klippan >> Läs mer

TRELLEBORG / BLOMSTERVANDRING / 20 JUNI
Häng med på vandring under De vilda blommornas dag då vi tittar på kustlinjens vanliga och ovanliga flora. DATUM: Sön 20 juni kl 10-12. SAMLING: Midsommarplatsen vid Strandmarksvägen 54, Trelleborg. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Trelleborg, Ett arrangemang i samarbete med Gislövs Villaägareförening. >> Läs mer

ÖRKELLJUNGA / EXKURSION / 20 JUNI
Preliminärt kommer årets exkursion att förläggas till dels Spångabygget och sidvallsängen där, dels till gylen i Sandsjöholm. Ängen i Spång är en översilad äng som varje år slås med lie av föreningen. Speciella starr- och ullarter kommer att förevisas. Gylen i Sandsjöholm ligger idylliskt intill en trädbevuxen mosse. Kallgräs, sileshår m fl brukar iakttas. Glöm inte flora, lupp, fikakorg och grova skor eller stövlar. DATUM: SÖn 20 juni kl 9. SAMLING: Vid lilla Coop (f.d. Netto) kl 9, Örkelljunga. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Örkelljunga. >> Läs mer

Läs om hur Naturskyddsföreningen ska skapa världens längsta blomsteräng!