Biologisk Mångfald i Skåne 2017

Under 2010, 2013 och 2015 arrangerades mycket uppskattade konferenser om situationen för den biologiska mångfalden i Skåne, såväl på land som i vatten. Konferensen utgör en mötesplats för alla som är intresserade av dessa frågor och vänder sig därmed till både ideella och yrkesverksamma. Under 2017 är det dags för den fjärde upplagan.

Vänligen gå till hemsidan för BMS för den senaste informationen, anmälan, uppdaterat program med mera. Du hittar den här.

 

ANMÄLNINGSINFORMATION
Klicka här för att komma till anmälan.
Konferensen har 150 platser.

Tyringe kurhotell.

DELTAGARKOSTNAD
Det finns fyra olika alternativ: se nedan. Deltagaravgifterna är subventionerade genom bidrag från främst Region Skånes Miljövårdsfond. Nytt för i år är att boende inte bakas in i deltagaravgiften utan detta får man ordna själv. Det finns olika typer av rum på kurhotellet, både hotellstandard och vandrarhem. Det går också gott om tåg till och från Tyringe för de som vill åka hem på lördagen för att återkomma dagen efter, och det finns andra boenden i närheten, inte minst i Hässleholm.

Alternativ 1. Lördag och söndag inklusive två luncher, fyra fikor, middag och kvällsaktiviteter: 500 kr
Alternativ 2. Lördag och söndag utan middag och kvällsaktiviteter men med lunch och fika båda dagarna: 400 kr
Alternativ 3. Enbart lördag inklusive lunch och två fikor: 250 kr
Alternativ 4. Enbart söndag inklusive lunch och en fika: 250 kr

VÄGBESKRIVNING
Tyringe Kurhotell är beläget strax utanför Hässleholm i norra Skåne. Hotellet ligger omgivet av vacker bokskog men ändå nära till bra kommunikationer. Från tågstationen är det bara några minuters promenad till hotellet. Det finns fri parkering med möjlighet att ladda elbilar. Se karta med mera här.

Utställningar, posters, bokbord och försäljning
Du är välkommen att ta med material relaterat till biologisk mångfald och det finns även möjlighet till försäljning av böcker, skärmutställningar och dylikt. Du måste anmäla detta innan, så det finns utrymme för alla.

För frågor, önskemål, bokning av utställningsplats med mera: Kontakta Magnus Billqvist, magnus.billqvist@naturskyddsforeningen.se, 046/33 56 51.

Hashtag för konferensen är #bms17

Larv av karminspinnare: en invasiv art? Limhamns kalkbrott, foto Magnus Billqvist.