Energifallet sprider sig i Skåne

Energifallet i Skåne är en del av Naturskyddsföreningens skolsatsning med fokus på grundskolor i Skåneregionen. Projektet pågår under 2014 och genomförs i samarbete med Energikontoret i Skåne.

Genom projektet vill vi inspirera Skånes grundskolelärare att arbeta med hållbar utveckling i undervisningen. Detta gör vi genom aktivt arbete med Naturskyddsföreningens utbildningsmaterial Energifallet, som tagits fram och formats tillsammans med erfarna pedagoger och sakkunniga.

Energifallet är Naturskyddsföreningens utbildningsmaterial för grundskola. Materialet består av kompletta övningar med lärarhandledningar, filmklipp, faktaunderlag, inspirerande bildspel och ett roligt och praktiskt redskap för dokumentation, ”Klassens Energibok”. Materialet är anpassat för F-3, 4-6, 7-9 och passar även att använda och inspireras av för fritidsverksamhet. Allt material hittar du helt gratis på www.energifallet.se

En del i satsningen Energifallet i Skåne är nära samarbeten med ett antal skolor i sex av Skånes kommuner; Malmö, Ystad, Tomelilla, Osby, Helsingborg och Skurup. Den andra delen av satsningen Energifallet i Skåne är inspirerande föreläsningar om energi och hållbar utveckling som hålls runt om i hela Skåne.
Om ni vill beställa en inspirationsföreläsning om energi och hållbar utveckling för lärare i er kommun, kontakta Erik Lensell.

Energifallet i Skåne genomförs med stöd av Region Skånes Miljövårdsfond.

Dela

Kommentera

2 thoughts on “Energifallet sprider sig i Skåne

  1. Energifrågan är kanske den svåraste och mest spännande delen inom ”miljökomplexet”. Fossila depåerna sinar (oljan har peakat!, vilket medför risk för krig och ekonomisk kollaps…) , klimatet förändras, och sist men inte minst, vi transporterar oss mer och mer med bil, vilket medför negativa hälsoeffekter. Men med större andel förnyelsebara energibärare (när når världen 50 %?) och minskad användning av energi (mindre transporter, mer cykling, mer närproducerad etc) så ser vi en ljusare framtid framför oss…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.