Rädda en groda idag!

Var med och rädda grodor, paddor och salamandrar!
Vanlig padda. Foto: Magnus Billqvist.Vill du vara med och hjälpa våra groddjur? De har blivit färre och försvunnit från många platser där de tidigare fanns. Nu på våren lever de extra farligt när de ger sig ut på sina vandringsvägar, från vintervistet till de sjöar och dammar där de parar sig.

Groddjurens vandringsstråk korsas ofta av vägar. Nu behöver vi din hjälp att få reda på var grodorna lever extra farligt. Genom att rapportera in till oss var du ser grodor vandra över vägar, kan vi tipsa våra lokala föreningar och peppa myndigheterna att bygga smarta grodtunnlar och andra räddningsinsatser.

Har du sett en groda, padda eller vattensalamander leva farligt på bilvägen? Läs mer här vad du kan göra för groddjuren och hur du kan rapportera in grodor på vägar.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.