Save the frogs day i Smyge

Vanlig padda. Foto: Magnus Billqvist.”Save the frogs day” arrangeras i Smyge av Naturskyddsföreningen i Trelleborg i syfte att uppmärksamma groddjurens (amfibiernas) kritiska tillstånd världen över. Idag räknas amfibierna som en av världens mest hotade djurgrupper och en tredjedel hotas av utrotning. Det blir föreläsningar och besök i Sveriges sydligaste grodrike ”Smygekärr” under kvällen. för att beskåda grodornas lek i hopp om att få se arterna vanlig padda, vanlig groda, mindre vattensalamander, större vattensalamander, ätlig groda och eventuellt strandpadda.

Det blir en späckad dag med allt från barnaktiviteter och exkursioner till föreläsningar. Se mer här: Save the Frogs Day 26 april.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.