Göinge naturfestival 16/1

16/1-2016 på Naturbruksgymnasiet, Osby

För tredje året ordnar Göinge Naturskyddsförening en naturfestival. Festivalen är helt i SNF:s anda och det är gratis inträde och alla inblandade ställer upp helt ideellt. Första två åren kom det ca 200 personer till Hässleholm respektive Hästveda och 16/1 2016 är det dax igen, denna gång i Osby.

Det går bra att åka miljövänligt med tåget till Osby och vi hoppas på många naturintresserade besökare. Precis som förra gången så samlar vi in pengar en SNF-kampanj, denna gång ”Skydda skog”.

10:00 ”Fåglar i Oman” – Anders Ekstrand, Glimåkra
11:00 ”Vänern – vårt okända hav” – Hans Kongbäck/N, Lund
12:00 Naturfilm: ”Citynaturen – Same, same but different” – Tina-Marie Qwiberg, den Gotländska filmaren och rösten från Naturmorgon visar oss naturlivet i staden.
13:00 ”Antarktis och Papua Nya Guinea” – Bruno Helgesson/N har rest i många länder och fotograferat men komponerar även naturstilleben i kvadrat i hemmamarkerna. Här visar han bilder och berättar om sina två senaste resor.
14:00 ”Färg i fokus” – Elisabeth och Håkan Liljenberg/Photo Natura, Arkelstorp
15:00 ”Mön och Rugen – pärlor i södra Östersjön” – Mikael Gustafsson/N, Hästveda
16:00 ”Senaste året – en minnesstund” och ”I komockornas land” –
Magnus Augustsson, Lönsboda.
16:45 Prisutdelning i Fototävlingen

Under dagen blir det försäljning av böcker, honung och fågelholkar. Utställning av foton. Det finns smörgåsar, fika, kaffe mm. till försäljning. Åk gärna miljövänligt med tåg till Osby. Ca 500m promenad från stationen.

Fototävling: Ta med dina tre bästa naturbilder på ett USB. Inlämning mellan 9:30-11:30. Fina priser utlovas!

Mer info här.