Händer i vecka 34

🌳 Händer i vecka 34 i Naturskyddsföreningen i Skåne 🌳
Kolla fladdermöss, slå en äng med lie eller fira jubileum: du är välkommen att delta i aktiviteter oavsett medlemskap eller ej!
 
För ytterligare information besök aktivitetskalendern eller de olika lokalföreningarnas hemsidor där det finns ännu fler aktiviteter.
 
Måndag 22/8
Vad händer i Naturskyddsföreningen Malmö i höst? Under programverkstaden kan du som är eller vill bli aktiv i föreningen anmäla dig som volontär till en redan planerad aktivitet eller bidra med ett eget initiativ till hösten och vinterns program. Kom och bolla dina idéer med oss på Studiefrämjandet, Malmö (sal 305). Välkommen! Adress: Ystadsgatan 53c, Malmö (Nära Pågenbageriet). Kontaktperson Jessica Larsson malmo@naturskyddsforeningen.se
 
Torsdag 25/8
Lunchvandringen har ”Träd och skulptur” som tema. Samling kl 12.00 vid hållplats Tegelbruksvägen på Snapphanevägen nära Preem. Vandringen tar ca 40 minuter och leds av närnaturguide Karin Bergendal. Kontaktperson Karin Bergendal 073-800 36 67.
 
Lördag och söndag 27-28/8
Nu är det dags att med lie slå av årets uppväxta örtmaterial i ängen, räfsa ihop och ta bort höet (till kompost). Åtgärden handlar om att utarma marken, så att rara örter ska få en fortsatt möjlighet att överleva i ängsmiljön. Du har även möjlighet att få hjälp att slipa din egen lie innan du testar den i vår äng. Mer information och karta: www.skane.naturskyddsforeningen.se/horjelgarden/ Eller på Facebookgruppen Hörjelgården. Kontaktperson Ulf Lundwall u.lundwall@telia.com
 
Söndag 28/8
Vi är med och informerar om aktuella naturvårdsfrågor i Bäckaskogs slottspark. Kontaktperson Karin Bergendal 073-800 36 67.
 
Var med och fira när Klippanbygdens Natur fyller trettio år. Det tänkte vi fira med en trevlig samvaro. Vi hälsar alla välkomna gammal som ung och vi hoppas att våra trotjänare från förr kan komma och berätta lite om hur det var när föreningen växte fram. Trevligt umgänge varvas med lättare tipspromenad i de vackra omgivningarna. Kontaktperson Roland Billqvist tel. 0435-13858, m-r.billqvist@tele2.se eller Inger Persson tel. 0709-247673, milvusmilvus@hotmail.com 
 
Sista helgen i augusti arrangeras sedan 1996 olika fladdermusevenemang i hela världen. I Sverige finns 19 fladdermusarter varav 9 återfinns på rödlistan över hotade arter. Den gamla valvbron vid Södra Åsum har nyligen restaurerats och hänsyn har tagits till de fladdermöss som utnyttjar bron som dagtillhåll. Fladdemusfaunan vid Södra Åsum är rik och drygt hälften av de svenska arterna har registrerats här. Kvällens guide är zoologen och fladdermusexperten Rune Gerell. Tag gärna med en pannlampa eller ficklampa! Aktiviteten genomförs ej vid regn! Samling vid Gamla Åsumsbron, Södra Åsum. Kontaktperson Karin och Rune 0416-15120 el 0706-360917.