Dags att räkna vinterfåglar!

Foto: Torbjörn Arvidsson

Den 27-30 januari kan du hjälpa till att räkna alla fåglar som besöker ditt fågelbord. Räkningen ger värdefulla kunskaper om vinterfåglarna och vad som styr deras liv under den tuffaste tiden på året. Alla kan hjälpa till, det spelar ingen roll om du har många eller få fåglar vid din matning, din rapport är viktig!

APP
Ladda gärna ned appen ”Vinterfåglar” för att enkelt registrera in dina observationer. (App Store eller Google Play) Den är givetvis gratis. Appen innehåller förutom en räkningsfunktion många bilder och läten på de flesta arter som kan rapporteras. Den är med andra ord ett mycket bra hjälpmedel, och du kan skicka in dina observationer till databasen direkt från appen Vinterfåglar i din telefon.

Här rapporterar du in www.birdlife.se

Lycka till!

Vinterfåglar Inpå Knuten (VIK) arrangeras av Sveriges Ornitologiska Förening (SOF) och startade år 2006.