Höstlovsaktiviteter

Här listar vi några höstlovsaktiviteter, arrangerat av din lokala Naturskyddsförening. Du behöver inte vara medlem för att hänga med oss ut i naturen!

28 OKT
DOVHJORT / Nu i slutet av oktober kan man, med lite tur, höra och se dovhjortar. Lunds Naturskyddsförening ordnar en höstvandring med Per Blomberg i Genarp och Risens naturreservat. Datum: Lör kl 06:30-12:15. Plats: Risens naturreservat. Läs mer

28 OKT
RYDS MARKNAD / I vårt stånd på Gruvtorget säljer Naturskyddsföreningen i Kullabuygden egna produkter bl.a. bröd bakat på KRAV-märkt mjöl, hemlagad sylt och torkad svamp samt fågelholkar m.m. Ryds marknad finns kring Gruvtorget i Höganäs, se karta här. Marknaden pågår mellan klockan 08.00-18.00.

29 OKT
DOVHJORT / Följ med på en exkursion där vi med bil tar oss till någon plats på Söderåsen där det finns goda chanser att få höra och se hjortar.
Samling: Stenestads kyrka kl. 14. Läs mer

VANDRING / Vi vandrar längs Wallabäcken med Lennart Halldin. Vi tar oss en bra bit uppströms och naturnjuter. Samtidigt tar vi upp idéerna när det gäller “Gröna stråk” i vår kommun. Samling vid Lill-Olas norra del kl 10.00 Läs mer

2 NOV
SKRYLLE LUND / Höstlovslediga barn och medföljande vuxna är välkomna ut till Skrylle, där vi går till dammen och undersöker livet under ytan. Efter att ha tittat på vattenlivet tänder vi en brasa, och du kan grilla mat som du själv tar med. Ta också med varma kläder och stövlar. Datum: Tors 2 nov kl 11.45 Plats: Naturum Skrylle. Buss 159 som går från Lund C kl. 11:00 kommer till Skrylle kl. 11:33. Bussen går tillbaka kl. 13:19 och 15:19. Läs mer

3 NOV
FOTOUTSTÄLLNING på Skanörs bibliotek med fyra nya sydvästskånska fotografer som visar naturfoto i hörsalen. Eva Kronvall, Rolf Ingemansson, Stefan Gippert, Kristian Ohlsson. Delta själv med foto på Naturfotoväggen. Vernissage fredag 3 november kl.13-16. Utställningen visas hela november. Öppet bibliotekstider måndag – lördag.

5 NOV
MOSSOR / Lär dig mer om mossor! Rune Stenholm Jacobsen visar mossor med högt naturvärde. Ta med lupp eller vänd kikaren bakfram. Det blir långsam vandring så ta med varma kläder och stövlar. Datum: Sön 5 nov kl 10. Samling: Bockatorpet, Kristianstad, varifrån vi samåker. (Bockeboda ligger S om Önnestad). Läs mer