Göinge naturfestival 13/1 2018

Mikael Gustafson

För femte året är det dags för Göinge naturfestival med bildvisning och fotouställning m.m. Kom och upplev naturen och träffa andra naturintresserade! Pengarna som samlas in under festivalen går till Naturskyddsföreningens projekt ”Rädda skogen”och inköp av skyddsvärda skogar. Alla inblandade ställer upp helt ideellt. Dagkort till alla bildvisningarna: 100 kr.

FOTOTÄVLING: Ta med dina tre bästa naturbilder på ett USB. Inlämning mellan 9:30-11:00. Fina priser utlovas!

Program

9:45-10:30 ”Storkens återkomst – för dig som tror på storken” – Sven Persson/N, Vankiva. Sven berättar historien om en av våra mest mytomspunna och karaktärsfulla fåglar och om hur den till slut återvände hem till Skåne.

11:00-11:45 ”Med känsla, engagemang och kärlek till naturen” – Camilla Noresson/PN, Malmö. Kan man fotografera med känsla, engagemang och kärlek till naturen eller fotograferar man bara med kameran?

12:10-12:45 ”Cornwall – Kung Arthurs stormfåglar, Lands End och en försvunnen trädgård” – Mikael Gustafsson/N, Hästveda. Följ med till ett tidvattenspräglat kustlandskap, Dartmoors hed, en gigantisk grotta, Runda bordets Camelot Castle, ett vattenfall djupt inne i en Canyon och vackra urskogsliknande trädgårdar.

13:50-14:35 ”Att se motiven på natthimlen” – Jörgen Tannerstedt/N, Kalmar. Jörgen är Sveriges främsta astrofotograf och hans nattbilder, ofta i det Öländska landskapet, med norrsken, vintergatan och stjärnspår, är helt magiska. Han berättar även en del om tekniken bakom bilderna.

15:00-15:45 ”Skogen som motivområde och inspiration för bildskapande”- Marie Kantermo/PN, Älmhult. Blandskog, regnskog och träd på savannen.

16:15-17:00 ”Bland kroknäbbar och eldögon – möten med rovfåglar och ugglor”- Patrik Olofsson/N, Falkenberg. Vi får följa Patriks arbete med dessa fascinerande fåglar som resulterat både i filmer och böcker. Han presenterar även sin färska bok om Vattenriket.

17:00 Prisutdelning i fototävlingen.

Plats: Sibbhults Folkets Hus, Möllegatan 3, 289 72 Sibbhult

Här kan du läsa mer om festivalen