Skräptema i mars!

I mars arrangerar flera lokala naturskyddsföreningar aktiviteter kring nedskräpning i natur och hav. Häng med du också!

MALMÖ / 13 mars / Uppstartsträff för Nya Plast och skräpplockargruppen
En grupp som vill arbeta för ett renare Malmö och informera om vad nedskräpning av plast gör med vår natur och haven. Välkomna till Studiefrämjandet på Ystadsgatan 53 vi möter er i receptionen för att hälsa er välkomna och visa er rätt. DATUM: 13 mars kl 17.30-19.00. PLATS: Studiefrämjandet, Ystadsgatan 53, Malmö. ARRANGÖR: Naturskyddsförneingen i Malmö. Läs mer

ÄNGELHOLM / 14 mars / Återbruksverkstad
Det som är skräp för dig – kan vara guld för en kompis! Byt grejer med varandra eller skapa nytt av gammalt. Allt är möjligt. Öppen verstad för alla i alla åldrar. Inspiratörer är konstnärer/designer inom skrotkonst, måleri och textil. Flera olika events i mars. Första datumet är den 14 mars kl 17-20 då det är Prylbytarträff. PLATS: Plats: Gamla Rådhuset, Stortorget, Ängelholm. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Ängelholm. Läs mer

LOMMA / 17 mars / Städning av Alnarps strandängar
Söder om Lomma ligger Alnarps fälad och Tågarps hed, en betad strandäng med ett rikt fågelliv. Naturskyddsföreningen i Lomma–Bjärred brukar varje vår rensa stranden från ilandflutet skräp, och här kan Lunds Naturskyddsförening hjälpa till. Som extra bonus ges det chans att se vårfåglarna anlända. På länken till Lomma-Bjärred kan man läsa om hur det var på förra årets strandstädning. Ta på tåliga kläder, stövlar och handskar. Vi bjuder på fika! DATUM: 17 mars kl 08.30-13.00 PLATS: Alnarps ängar. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Lomma-Bjärred och Naturskyddsföreningen i Lund. Läs mer

KULLABERG / 18 mars / Strandstädning av Mölle fälad
Vi går norrut från Vattenmöllan och städar framför allt området kring klockgrodedammarna men fortsätter sedan mot Mölle. Samtidigt går Naturum Kullabergs städgrupp söderut från Fågelviken i Mölle. När vi möts fikar vi tillsammans, jämför våra fynd och pratar om vad som händer när skräp hamnar i havet. Kom med och gör nytta och njut av en skön förmiddag med lärksång och vipspel! DATUM: 18 mars kl 10. PLATS: Samling i Vattenmöllan, vid Banvaktsstugan. ARRANGÖR: NAturskyddsföreningen i Kullabygden. Läs mer