Ejderns dag 7-8 april

Foto: Sven O A Svensson

I helgen passerar tiotusentals sjöfåglar Kåseberga – på sin väg in i Östersjön. Vi vill att så många som möjligt ska få uppleva detta! För andra året bygger vi därför en fågelstudio där passerande fåglar visas i detalj – live!

På Ejderns dag möter du fågelskådare, fotografer, forskare och naturexperter som kommer dela med sig av sina erfarenheter kring fåglar, sjöfåglar och Skånes natur m.m. Fotografer är ute och filmar och resultatet sänds live in i fågelstudion. Samtidigt berättar fågelprofilen Anders Wirdheim om vilka fåglar vi ser, hur man känner igen dem, vart de har varit och vart de är på väg? Är de ovanliga eller vanliga, hur ser framtiden ut osv.

PROGRAM Se programmet och läs mer här

DATUM: 7-8 April kl 08-16. OBS! Drop-in hela dagen och fritt inträde.

PLATS: Kåseberga Fisk, Ales väg 34, 271 78 Löderup.

Aktiviteterna pågår kl 08-16 båda dagarna och det är drop-in som gäller. Du väljer själv om du vill köpa fika på Kåseberga Fisk (Det är mums!). Varje timme sker en 15-min föreläsning om fåglar och den skånska naturen. Vi kommer speciellt att lyfta fram våtmarker, storkprojektet och det skånska landskapet. Se programmet här!