Sommarlovs- & semestertips

Trött på att sitta stilla på semestern eller sommarlovet? I vår kalender hittar du massor av tips på aktiviteter, arrangerade av din lokala Naturskyddsförening i Skåne. Du behöver inte vara medlem för att hänga med oss ut i naturen! Här hittar du ett urval av aktiviteter som sker i sommar:

30 JUNI KL 9 / UTFLYKT TILL SVARTA BERGEN
Vi gör en heldagsresa till det nordöstra hörnet av Skåne under ledning av professor Kent Larsson. Målet är Hägghult och Svarta Bergen, där brytning
av svart diabas startade 1899 och fortgår än i dag. Näringen erbjöd ett alternativ till emigration i magra tider. Vi besöker bl.a. naturmuseet där historiska återblickar bjuds. Vi tittar också på de konstverk skulpturerade av svart diabas som står utplacerade i den karga och säregna miljön, samt beskådar det enorma diabasbrottet. Arrangör: Naturskyddsföreningen i Österlen. Läs mer

2 JULI KL 18 / FLORAVANDRING I BOCKEBODA
Blomstervandring i lövskogarna på Nävlingeåsen runt Bockeboda. Samling vid Bockatorpet (skyltat från vägen mellan Skepparslöv och Nävlinge). Arrangör: Naturskyddsföreningen i Kristianstad. Läs mer

8 JULI KL 14 / TRÄDGÅRDSVANDRING / HÖÖR
Vi träffas i trädgården på Klockarevägen 14 i Höör. Under vandringen får vi se några exempel på hur en trädgård kan se ut och skötas för att våra vilda grannar ska trivas så bra som möjligt. Vi diskuterar allt från blommor och bin till lövhögar, träd, slåtter och död ved. Vandringen avslutas med en god ekofika. Arrangör: Naturskyddsföreningen i Höör. Läs mer

16 JULI KL 18 / FLORAVANDRING VID FURUHOV/ KRISTIANSTAD & ÅHUS
Vi studerar floran vid Furuhov ( Åhus idrottsplats) tillsammans med Kjell-Arne Olsson och Sven Birkedal. Här finns sandiga trädor i olika stadier. Samling vid idrottsplatsens parkering. Infart från Flötövägen strax väster om Åhus tätort. Arrangör: Naturskyddsföreningen i Kristianstad. Läs mer

22 JULI KL 9 / FLÅGLAR VID SANDÖN/ ÄNGELHOLM
De långtflygande vadarna har förmodligen redan börjat flytta söderut. Thomas Wallin hjälper oss med artbestämningen. Tubkikare på plats. Samling Nya Torg kl 9, hemkomst senast 13. Arrangör: Naturskyddsföreningen i Ängelholm. Läs mer