Rensa fågelholken inför vintern

Det är dags att rensa fågelholkarna inför vintern! Efter den första frosten är det läge att rengöra holkarna, eftersom risken är mindre då för att du träffar på och besväras av fågelloppor. En tom holk är också förstahandsvalet för de fåglar som vill övervintra i holken.

GÖR SÅ HÄR
1. Ta bort fågelboet och eventuella döda ungar och övergivna ägg.
2. Lämna holken tom! Det gör att holken står emot fukt bättre och inte förfaller lika snabbt som annars.

HOLKRENSNING I ALNARP / LÖR 24 NOV KL 9-12.30
Vill du hjälpa oss att rensa holkar i Alnarp? Följ med till Alnarp i Lomma och rensa holkar med oss inför vintern. Vi kommer också att spana efter fåglar som håller till i närheten. TA MED: Fika. DATUM: Lör den 24 nov kl 9-12.30. SAMLING: Alnarp, P-plats 2 vid järnvägen kl 9. KONTAKT: Johan, 0706-733263. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Lomma-Bjärred. Du behöver inte vara medlem för att följa med på våra utflykter, men får gärna bli. Läs mer