Inled 2019 med fågelutflykter

Foto: Hans Cronert

Inled 2019 med fågelskådning! Flera kretsar anordnar utflykter i januari för att spana efter fåglar och de flesta utflykterna har tema rovfåglar. Ta gärna med vänner och släktingar till våra program! Man behöver inte vara medlem för att delta men får gärna bli.

HELSINGBORG / ROVFÅGLAR I DEN SKÅNSKA VINTERN / LÖR 19 JAN KL 10
Vår traditionella vinterexkursion upprepas. Naturligtvis blir det inte bara rovfåglar på menyn men som viktig del. Var vi styr vår kosa i Helsingborgs omgivningar är ännu ej bestämt. Omgivningarna runt gården Stureholm är dock inte osannolika. DATUM: Lör 19 jan kl 10-14. TÄNK PÅ: Viktigt med varma kläder och medtag fika! SAMLING: Möte för samåkning vid Fredriksdals bilparkering. KONTAKT: Sven Gustavi / 0701-706 421 och Richard Nilsson / 0731-802 219 ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Helsingborg. Läs mer

KRISTIANSTAD / ÖRNDAG I TOSTEBERGA / LÖR 20 JAN KL 9
Vi spanar efter havsörnar från hamnplanen i Tosteberga. Byalaget säljer grillad korv mm Samarrangemang Med NÖ Skånes Fågelklubb, naturum och Studiefrämjandet. DATUM: Lör 20 jan kl 9-13. TÄNK PÅ: Viktigt med varma kläder. Medtag fika och kikare. KONTAKT: Christer Neideman / 076- 77 66 106. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Kristianstad/Bromölla. Läs mer

KRISTIANSTAD / ÖRNDAG I TOSTEBERGA-LANDÖN / SÖN 27 JAN KL 9
Ta bussen till de övervintrande örnarna vid kusten. Biljetter 100 kr. Förköp på naturum eller via Swish. Ingår bussresa, dricka och grillad korv. DATUM: Sön 27 jan kl 9-13. PLATS: Avgång från Naturum. TÄNK PÅ: Ta med varma kläder och kikare. KONTAKT: Christer Neideman / 076- 77 66 106. Samarrangemang med naturum, NÖ Skånes Fågelklubb och Studiefrämjandet. Läs mer

Fler lokala aktiviteter i Skåne hittar du i vår kalender