Bli natursnoksledare!

Foto: Ola Runfors

Vi söker nu ledare i Skåne för Natursnokarna – Naturskyddsföreningens barn- och familjeaktiviteter. Anmäl dig till kursen i Lund!

Den 23-24 mars i Skrylle, Lund genomför Naturskyddsföreningen en kurs för dig som vill bli ledare för Natursnokarna – Naturskyddsföreningens barn- och familjeaktiviteter. Du lär dig att leda övningar tillsammans med andra. Vi leker lekar och testar utrustning. Vi sitter runt elden och pratar om hur vi bäst startar och driver en Natursnoksgrupp. Vi delar med oss av det vi kan och byter erfarenheter med varandra.

Lördagens teman är: Naturfalken, Att lära in arter och att samarbeta.
Söndagens teman är: Att använda alla sinnen, snokplanering och att göra upp eld (ev annat tema om eldningsförbud)

Varmt välkommen med din anmälan!

Praktisk information

För vem
Kursen riktar sig till medlemmar i Naturskyddsföreningen som redan leder en Natursnoksgrupp eller till de som vill bli ledare för en Natursnoksgrupp. Kursen är i första hand till för dem som bor i regionen, i mån av plats är den öppen för medlemmar från hela landet.

Denna kurs innehåller också en praktisk genomgång av hur medlemmar ute i kretsarna kan arbeta med Naturfalken.

Kostnad
Du kan välja om du vill vara med båda dagarna eller bara en. Kursen kostar 500 kr för en eller två dagar inklusive eftermiddagsfika och kursmaterial. Kursen är öppen för medlemmar i Naturskyddsföreningen från hela landet. För den som endast önskar delta i momentet Naturfalken under lördagen är kursen gratis. Reseersättning kan sökas i efterhand från riksföreningen för buss eller tåg.

Vill du slippa avgiften så skriver du en överenskommelse med din lokala naturskyddsförening om att leda frivilligt antal Natursnoksaktiviteter inom ett år efter kursen. Läs mer: Överenskommelse för 0 kr i kursavgift

Utbildare:
Eva Lindberg, Verksamhetsledare för Natursnokarna
Sophie Tranborg, Natursnoksledare

Anmälan
Anmälan senast 15 mars 2019 på länken här intill. Ange i anmälan om du behöver hjälp att hitta övernattning eller kan erbjuda en annan deltagare boende. Antalet deltagare är begränsat till 25 personer – först till kvarn gäller. En reservlista kommer att finnas. Om avanmälan senare än två dagar före kursens start utgår en avgift om 1 000 kr.

Länk till anmälningsformuläret

Datum
Lördag 23 mars kl 10:00-16:30.
Söndag 24 mars kl 10:00-16:00.

Plats
Vi kommer att hålla till i Skrylle naturreservat i Lund.

Kartor, Närområdeskarta (pdf), Skrylle hemsida.

Att ta med

  • Din egen lunch och fm-fika-tilltugg samt dryck för hela dagen
  • Kläder för väder – vi är ute hela dagen!
  • Sittunderlag
  • Mugg, tallrik och bestick.
  • Anteckningsblock om du vill

Program

För frågor om kursen kontakta
Eva Lindberg, eva.lindberg@naturskyddsforeningen.se
070-344 44 31

Varmt välkommen med din anmälan!