Naturnatten 5/6

Natten mellan den 5 och 6 juni har Naturskyddsföreningen gjort till sin egen. Att uppleva den ljumma sommarnatten kan vara magiskt – sjungande fåglar, surrande nattfjärilar, svirrande fladdermöss, doftande blommor och en hisnande stjärnhimmel. Upplev nattens mystik med oss! Filosofin bakom Naturnatten är att förmedla positiva upplevelser i naturen. Det man bryr sig om vill man skydda. På natten sjunger och ropar andra fåglar än på dagen. Blommor släpper loss dofter som bara är avsedda för de nattflygande insekterna. Välkomna ut i försommarnatten för att uppleva naturen på ett nytt sätt tillsammans med oss, här listar vi de olika arrangemang i Skåne där du kan uppleva Naturnatten den 5 juni.

SVALÖV / NATURNATTEN
Vi tillbringar kvällen och natten på Prästafäladen och Höjebacke. Vi börjar kl 20.30 och slutar när vi vill. De tappra stannar till soluppgången kl 04.30. Vi lyssnar på fågelsång i skymningen och gryningen och på sommarnattens ljud. Även om det är en försommarnatt kan det bli kallt, så ta med rejält med kläder, mat och dryck. Vi kommer att kunna grilla. SAMLING: Fäladsgården vid Prästafäladen (OBS) klockan 20.30. KONTAKT: Tommy Jonsson 0418-66 37 74 eller Stig Larsson 0418-66 52 49. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Svalöv. Läs mer

KRISTIANSTAD / NATURNATT VID TORSEBO KRUTBRUK
Tillsammans med Gösta Peper vandrar vi genom krutbruksområdet upp till Gummastorpasjön och tittar på växter och fåglar. Om vädret är gynnsamt (lugnt och varmt) avslutar vi med att spana efter fladdermöss när solen går ner. DATUM: 5 juni kl 20. SAMLING: Vid Torsebo krutbruks parkering.Medtag kikare och fika. ARRANGÖR: Natuskyddsföreningen i Kristianstad-Bromölla. Läs mer

KULLABYGDEN / NATURNATTEN MED AVSLUTNING HOS FLADDERMÖSSEN I KRAPPERUP
Naturskyddsföreningens rikstäckande arrangemang – fast vi är inte ute hela natten. Kväll mot skymning räcker gott för att uppleva denna fantastiska tid på året och dygnet. Vi åker mot Krapperup och Lerhamns fälad. Först fria vidder ut över fäladen och sundet, sen drar vi oss mot parken där vi hoppas se och höra fladdermöss. Du som inte så ofta kvällsvandrar i skog och mark − ta chansen, följ med oss! DATUM: 5 juni kl 20. SAMÅKNING: Samåkning från P-platsen NO Gruvtorget, Höganäs. Exkursionsledare Ulrik Alm. ARRANGÖR: Natuskyddsföreningen i Kullabygden. Läs mer