Fjärilsintresserad?

Är du intresserad av fjärilar? Bli dagfjärilsövervakare! Många fjärilsarter verkar minska i dagens Sverige, medan andra sprider sig norrut. Tvärtemot vad många kanske tror är kunskapen om fjärilarna fortfarande ganska dålig. Alla kan vara med och räkna fjärilar, du behöver inte vara expert utan det räcker med att du tycker om och är intresserad av fjärilar.

Vid Lunds universitet bedrivs Svensk dagfjärilsövervakning. Här bidrar allmänhetens rapporter med viktig information till fjärilsforskningen – bland annat om hur de ökar eller minskar. Du behöver inte alls vara expert för att vara med, det räcker att vara intresserad. Det är kul, lärorikt, viktigt och gratis. Just nu efterfrågas särskilt dagfjärilsövervakare som håller till en bit från storstadsregionerna!

Vill du vara med? Hör av dig till Svensk dagfjärilsövervakning! Berätta gärna vilken typ av inventering du är intresserad av och var i Sverige du finns.
Kontakt: dagfjarilar@gmail.com

>>Läs mer här

Från och med 2010 övervakas förändringar i de svenska dagfjärilarnas antal. Från Smygehuk i söder till Treriksröset i norr flyger det dagfjärilar. Men vilka? Och när? Och hur många? Genom att bygga upp, samordna och ge service åt ett nätverk av rapportörer spridda över hela landet arbetar Svensk Dagfjärilsövervakning för att svara på dessa frågor.