Häng med på vandring

Foto: Rolf Harbom

I januari arrangeras flera vandringar runtom i Skåne av lokala naturskyddsföreningar. Bland annat spanar man efter övervintrande fåglar och chansen är stor att få se örnar på flera vandringar. Tänk på att ha riktigt varma kläder och medtag fika! Här är några av vandringarna:

5 januari / Nyårsvandring med fågelspaning / Lund
Vi inleder årets aktiviteter med den sedvanliga fågelspaningen vid reningsverksdammarna. Vi går i sakta mak från Värpinge by bort mot Sankt Lars-området och spanar efter övervintrande fåglar under sakkunnig ledning av Linda Birkedal. Ta med kikare om du har, riktigt varma kläder eftersom vi rör oss långsamt, och fika för en kort rast. DATUM: 5 januari kl 11.15-12.30. SAMLING: Vid busshållplatsen (stadsbusslinje 2) i Värpinge by kl. 11.15. >>Läs mer

6 januari / Trettondagslunken / Ystad
TRETTONDAGSLUNKEN är en bra nystart på året och går till örnmarker, vart blir beroende av väder och vind. DATUM: 6 januari kl 9-12- SAMLING: Från Ystads Stadsbibliotek. >>Läs mer

11 januari / Örnskådning / Tosteberga
Som många år tidigare åker vi till Tosteberga för att kika på de havsörnar som övervintrar där. Stig Lunquist är vår guide. Förra året kunde vi se sex havsörnar i tubkikarfältet utan att vrida på kikaren, och fler satt på kobbar och skär runt omkring! Vi hoppas på lika många detta år, och fint väder därtill. Medtag fika och varma kläder. Mössa, halsduk och hanskar. DATUM: 11 januari kl 9-14. SAMLING: Vid Röken i Simrishamn för gemensam resa kl 8, så är vi framme vid hamnen i Tosteberga strax efter kl 9. >>Läs mer

19 januari / Örndag i Tosteberga hamn
Vi spanar efter havsörnar från hamnplanen i Tosteberga (Bodarna). Byalaget säljer korv mm Samarrangemang med NÖ Skånes Fågelklubb och naturum Vattenriket. DATUM: 19 januari, drop in mellan kl 9 och 13. >>Läs mer

26 januari / Vandra ut på Måkläppen
Måkläppen är en unik naturupplevelse! Jan-Åke Hillarp leder vandringen på Måkläppen. Klä dig varmt och medtag varm dryck. DATUM: Söndag den 26 januari kl 9–13. SAMLING: Vid Flommens GK parkering kl 9. >>Läs mer