Tre föreläsningar du inte får missa!

Fjäril

Här är tre gratis föreläsningar som du inte får missa i mars! Du behöver inte vara medlem i Naturskyddsföreningen för att delta, men får gärna bli.

GÖR SKILLNAD / 4 MARS KL 18-19.30  / LUND
När forskningsrapporterna om eskalerande klimatförändringar duggar tätt är det lätt att ångesten tar över. Men det finns ett botemedel – medvetenhet och engagemang. I Emma Sundhs inspirerande föreläsning, som tar avstamp i boken Gör skillnad! får du konkreta verktyg till verklig förändring och inspiration för hur omställningen kan se ut. Emma Sundh är en av initiativtagarna till Klimatklubben. Utan kostnad & ingen föranmälan. PLATS: Stadsbiblioteket i Lund. ARRANGÖR: Ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds stadsbibliotek och Hållbarhetsforum vid Lunds universitet. >> Läs mer

DAGFJÄRILAR / 19 MARS  KL 17-19 / HELSINGBORG
Entomolog Lars Pettersson – ansvarig för projektet Svensk Dagfjärilsövervakning – visar bilder och berättar om svenska dagfjärilar. Utan kostnad & ingen föranmälan. PLATS: Hörsalen på Stadsbiblioteket i Helsingborg.  ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Helsingborg. >> Läs mer

DEN NYA KLIMATPOLITIKEN / 23 MARS KL 18-19 / ÄNGELHOLM
Robin Holmberg (M) och Liss Böcker (C) från den styrande koalitionen kommer för att berätta vad som gjorts eller sjösatts i kommunen inom klimatområdet sedan politikerutfrågningen för ett halvår sen. En statsvetare inom klimatpolitik från Lunds Universitet uppdaterar oss på de nya villkoren inom politiken. Vad vi än tänker kring klimatförändringarna måste vi förhålla oss till dem. Utan kostnad & ingen föranmälan. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Ängelholm. PLATS: Stadshuset i Ängelholm, lokalen Ormgropen vid cafeterian. >> Läs mer

Emma Sundh