Biologiska mångfaldens dag 22 maj

Fira den biologiska mångfaldens dag med oss! Under den 22 maj anordnas både fysiska och digitala aktiviteter om allt från sällsynta växter till samtal om biologisk mångfald och livesändning från betesmarken. Ett flertal föreningar och organisationer, däribland Naturskyddsföreningen arrangerar tillsammans med Natursidan en digital naturfestival.

Under den digitala naturfestivalen kan alla som vill delta utan att riskera sin egen eller någon annans hälsa. Varför inte se hur du kan skapa biologisk mångfald i din trädgård som gynnar bin och andra viktiga pollinatörer? Följ med på spaning efter nattfjärilar eller lyssna på Andris Fågelviskarens fågelkonsert?

För de intresserade går det också att följa med på ett antal naturutflykter runt om i landet. Alla som deltar på naturutflykterna uppmanas följa myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen.

Mer information om dagen och hur du tar del av de olika aktiviteterna finns på www.biomfdag.se.

LÄNK TILL DIGITALT EVENT 22/5 KL 11.30
Livesändning från ett riktigt paradis för bin och andra smådjur! Under sändningen kommer du att få tips om hur du kan förvandla din trädgård, balkong, kolonilott till en blommande dröm. Du får även kul, oväntade och nördiga fakta om bin och andra vilda kompisar!
DATUM: 22 maj kl 11.30 / Så kan du hjälpa den biologiska mångfalden i din trädgård”. Gör en äng och plantera bivänliga blommor / Länk till eventet.

AKTIVITETER I SKÅNE

Södra Vram / 22 maj kl 10-13 / Utflykt
Välkommen till biologiska mångfaldens dag på Ekbacken! Häng med och njut av blommor och fågelsång och annat som hör den biologiska mångfalden till. SAMLING: Samling kl 10.00 hos Martin på Åvägen 183, Billesholm. Obs! Glöm inte ta med fika! Läs mer

Örkelljunga / 22 maj kl 18 / Vägkanterna i kommunen
Under senare år har vägkanternas betydelse för upprätthållandet av den biologiska mångfalden uppmärksammats i lite olika sammanhang. Denna kväll tar vi oss en titt på några av våra egna småvägar, en bra bit från den ogästvänliga motorvägen. SAMLING kl 18.00 vid Netto
Läs mer

Kort om Biologiska mångfaldens dag
2002 utsåg FN den 22 maj till den internationella dagen för biologisk mångfald. Dagen syftar till att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse.

Under 2017 tog Rebecka Le Moine och Erik Hansson initiativ till att lyfta dagen i Sverige. På tre år har Biologiska mångfaldens dag etablerat sig som en av landets största naturhögtider.