fbpx

Skadade eller ”övergivna” djur

Rådjurskid

Rådjurskid. Foto: Kjell-åke Fredriksson

Under vår och sommar är det många som hör av sig till oss om djur de hittat som de uppfattar som skadade eller övergivna. Ta inte hand om djurungar som du ser ute i naturen, även om de ser ut att vara ensamma och övergivna. Föräldrarna finns oftast i närheten utan att visa sig.

Har du frågor om övergivna djur? Vi hanterar inte dessa ärenden och har inte tillstånd att hantera vilda djur, utan hänvisar till de organisationer som har detta som sin huvudsakliga uppgift. I Skåne är detta KFV eller Fågelskydd Spillepeng. De senare har under rubriken ”Allmänna råd” sammanställt råd som vi rekommenderar alla som stöter på skadade djur eller till synes övergivna ungar att läsa. >>Råden hittas här

Här kan du läsa allmäna råd från Natursvårdsverket: