Upplev höstfåglarna!

Ormvråk

Ormvråk

Hösten är en spännande tid i Skåne. Med sitt milda klimat och varierande natur har Skåne landets i särklass största artrikedom av fåglar och varje höst flyttar miljontals fåglar förbi för att ta sig vidare till varmare trakter. Bland annat kan man uppleva det spektakulära rovfågelsträcket över Falsterbonäset, som är omtalat långt utanför landets gränser.

Nedan listar vi några aktiviteter med temat fågelskådning, som anordnas av lokala naturskyddsföreningar i Skåne. Eventen är gratis och du behöver inte vara medlem i Naturskyddsföreningen för att delta, men får gärna bli!

TRELLEBORG / BÖRRINGE MAD / 27 SEP
Samling vid Börringe mad där vi tittar på fågellivet i sjön. Därefter går de som vill en kort promenad genom skogen. DATUM: 27 sep kl 9-12. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Trelleborg. Läs mer

KLIPPAN / FÅGELRÄKNING / 3 OKT
En sommar går fort och åter dax för våra flyttfåglar att dra söderut till sina övervintringsplatser. Vi följer vår tradition och räknar fåglarna på Bläsinge och i Skankhult från tidiga morgonen. Varma kläder, god fika och en kikare är bra att ta med. Grupperna samlas vid trettontiden för sammanställning av resultaten. DATUM: 3 okt kl 7-13. SAMLING: Klippans Järnvägsstation eller Spångens Gästis kl. 07.00. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Klippan. Läs mer

LANDSKRONA / FÅGELTUR I SAXTORPSSKOGEN / 11 OKT
Peder Weibull guidar oss i Saxtorpskogen för att uppleva fågellivet här tidig höst. DATUM: 11 okt kl 9.30-12. SAMLING: Vi ses antingen vid Scoutstugan i Saxtorpskogen klockan 9.30 – ta gärna cykeln dit! Alternativt samling för samåkning vid Kasernplan klockan 9.00. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Landskrona.  Läs mer

YSTAD / FLYTTFÅGELSTRÄCKET VID SANDHAMMAREN / 11 OKT
Höststräcket lockar med sträckande ejder, lom och kanske labb. Tänk på att ha varma kläder och ta med fika. DATUM: 11 okt kl 9-12. Från Ystads bibliotek (ingen samåkning) kl 9 vid Sandhammaren 09.30. Kontaktperson Bengt Celander 0709 299 588 och Margareta Nörregård 0706 694 559. ARRANGÖR: Naturskyddsförneingen i Ystad Läs mer

FALSTERBO / Rovfågelspaning / 17 OKT
Fågelvandring med Henrik Waldenström på Skanörs Ljung. Kläder efter väder, medtag kikare och gärna fikakorg. DATUM: 17 okt kl 12-14. SAMLING: På parkeringen utanför Falsterbo Camping, Reuterswärds väg 1, 239 42 Falsterbo, Sweden. ARRANGÖR: Falsterbonäsets Naturvårdsförening.