Häng med på höstvandring!

Höst

I november kan du hänga med på flera höstvandringar i Skånes natur! Här är ett urval av de aktiviteter som arrangeras runt om i Skåne. Du behöver inte vara medlem för att följa med, men får gärna bli.

14 NOV / ÖRKELLJUNGA / SJÖVANDRING
Åsljungasjön är nog en av de mest frekventerade av kommunens sjöar. Åsljunga intresseförening har under lång tid ställt i ordning en lättsam vandringsstig kring sjön. Men denna exkursionsdag försöker vi också följa Pinnån en bit nedströms. Innan de kraftiga regleringarna av vattendraget fanns här en av Sörsjöarna. Datum: Lör 14 nov kl 9. Samling: fd Netto, Örkelljunga. Ansvarig: Janne Johansson, 070-435 81 02, janneringarp@gmail.com

14 NOV / BROMÖLLA / VANDRING PÅ RYSSBERG
Ulla Berglund och Barbro Ahlner leder en vandring i naturreservatet Djupadal / Skinsagylet. Djupadal-Skinsagylet är ett naturreservat på gränsen mellan Skåne och Blekinge. Den skånska delen av reservatet kallas Djupadal och den blekingska delen Skinsagylet. Reservatet är beläget i en sydostlig sluttning på Ryssberget som numera täcks av huvudsakligen bokskog. Ryssberget utgörs av en urbergsrygg där det finns tydliga spår av inlandsisens inverkan. Delar av naturreservatet kännetecknas av sin storblockiga terräng med mossbeklädda stenblock. Datum: Lör 14 nov kl 10. Samling: vid P-plats Skinsagylet vid Drögsperydsvägen nära gränsen Bromölla / Sölvesborg. Ansvarig: Barbro Ahlner, 076-844 552

15 NOV / YSTAD / ÅVANDRING
Med Simon Lundin som guide vandrar vi utmed en å. Samarrangemang med Leaderprojektet ”Österlens sköna vattendrag”. Medtag varma kläder och fika. Datum: Sön 15 nov kl 9:30-12. Samling: Avfärd från Ystads bibliotek kl. 09.30. Ingen samåkning! Ansvariga: Simon Lundin 0737 708 705 och Raija Lanas 0700 447 816.

>> I vår kalender hittar du fler aktiviteter som anordnas av våra lokala Naturskyddsföreningar