Trädgårdskalender: April

Glödsandbi

Glödsandbi

April månad är här och med den kommer ljuset och förhoppningsvis både värme och sol. I april är det läge att beskära bimagneterna lavendel och buddleja, men också för att ta sticklingar. Har du till exempel riddarsporre är det enkelt gjort att vid basen på årets skott skära av dessa för att på så sätt skapa fler. Låt dem stå i en väldränerad men fuktig kruka tills de fått rötter.

När marken torkat upp är det dags att faga (röja/ rensa) de ytor av trädgården där detta är lämpligt. Bina älskar det åtminstone, särskilt sandbina som bygger i öppnade blottor i marken.

Vad mer kan du göra för att gynna vilda bin? Jättemycket! Egentligen är det endast fantasin som sätter gränserna. I vår trädgårdskalender på hjalpbina.se hittar du inspiration som förhoppningsvis kan inspirera! >> Läs mer om april månad!