En natt i naturen

Naturnatten

Naturnatten firas på flera orter runt i om landet under natten mellan världsmiljödagen den 5 juni och nationaldagen den 6 juni. Tanken med naturnatten är att stärka människors känsla för naturen och därmed deras vilja att värna naturen. Här listar vi några aktiviteter som lokala naturskyddsföreningar i Skåne anordnar:

SÖDERÅSEN / 5 juni / Naturnatten vid Traneröds mosse
Vi firar naturnatten vid Traneröds mosse vi bl.a. lyssnar på morkulla och nattskärra. Kanske ser vi någon fladdermus och nattfjärilar. Vi samlas klockan 21.00 och håller på några timmar. Nattskärrorna brukar börja ”spinna” ca 22.30 när de andra fåglarna tystnat. Med fint väder kan vi lova att det blir en magisk kväll. Glöm inte fika. DATUM: Lördag 5 juni kl 21. SAMLING: Parkeringen vid Traneröds mosse. >> Läs mer

ÖRKELLJUNGA / 5 juni / Naturnatten, ett säreget arrangemang!
Detta år har Björn och Kurt Arne lovat ledsaga oss ut i mörka natten för att om möjligt hitta någon lämplig fågellokal med spännande nattliga fågelläten. Är du spänd på att uppleva något häftigt, så se till att komma med. Och så ska vi också ha tur med vädret, förstås. DATUM: Lördag, 5 juni kl 21. SAMLING: Vid lilla Coop (f.d. Netto) i Örkelljunga. >> Läs mer