Sommarens storkaktiviteter

Foto: Per-Erik Larsson

Se årets storkungar bli ringmärkta och upplev när de hägnuppfödda storkungarna blir fria och tar till vingarna! Här är sommarens storkaktiviteter:

Ringmärkning av storkar i Viby / 12 juni
Vi samlas vid gårdsbutiken i Viby för information om storkprojektet och för att se årets storkungar i Viby bli ringmärkta.
Datum: Lör 12 juni kl 11-12.30. Samling: Gårdsbutiken i Viby Hitta hit Arrangör: Storkens Vänner, NÖ Skåne Fågelklubb och Naturskyddsföreningen i Kristianstad. Kontaktperson: christer.neideman@gmail.com eller evertvalfridsson4@gmail.com

Föredrag på Hovdala slott: Storkens återkomst / 13 juni
I samband med sommarens utställningar bjuder Hovdala in till ett föredrag av Staffan Åkeby från Storkprojektet. Han kommer bl a att berätta om storkens återkomst i Skåne och Hässleholm. Det finns också en storkutställning på området. Datum: Sön 13 juni kl 12. Plats: Hovdala slott, Stallets vind. Kostnad: 100 kr. Biljett bokas och köpes i Slottsbutiken. Öppettider tis-sön kl 11- 17. Tel. 0451- 26 68 00. >> Läs mer

Storksläpp vid Hemmestorps Mölla / 24 juli
Kom och se årets hägnuppfödda ungstorkar bli fria och ta till vingarna. Det är en magisk känsla när hundratalet storkar stiger till väders samtidigt. Storkprojektet informerar samt dukar fram kaffe och kakor. Storksläpp sker för att så många ungar som möjligt ska få chans till en första höstflytt. Kom i god tid! OBS! Infart och parkering endast från norr vid väg 11, följ skyltningen. Infart från söder avstängd. Vi har även ett anpassat storkprogram för barn. Datum: Lör 24 juli kl 13. Samling: Hemmestorps Mölla, Veberöd. Avgift: 100kr för vuxna inkl kaffe, barn under 15 år gratis (kontant eller swish-betalning). Arrangör: Storkprojektet. Kontaktperson: Paul Wiberg, paulwiberg@hotmail.com

Om Storkprojektet
Storkprojektets målsättning är en vild och flyttande storkstam. Projektet har pågått sedan 1989 och drivs av Naturskyddsföreningen i Skåne tillsammans med Skånes Ornitologiska Förening. Vi föder upp och släpper ut storkpar och årsungar som ska bygga upp den vilda stammen. Vår ryggrad utgörs av ett stort antal volontärer. Därtill finns en ledningsgrupp, ett arbetsutskott samt en anställd projektledare.

Storkprojektet har tre hägn runt om i Skåne och allmänheten är välkommen att besöka samtliga hägn när som helst året runt. Vårt främsta besökshägn är Fulltofta där de flesta guidningarna sker.

WEBKAMERA: Här kan du följa de häckande storkarna i Fulltofta

>> Läs mer om Storkprojektet här