Hitta ut i Skåne

Kyrkviken i Tjörnarp är plats för en checkpoint. Foto: Magnus Billqvist.

Hittaut är en populär form av fysisk aktivitet där du med hjälp av karta letar checkpoints i din omgivning. Hittaut är gratis och alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar. Man kan välja om de vill gå, cykla, springa, åka skateboard, sparkcykel eller ta sig fram på annat sätt. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som deltagare upptäcker nya och intressanta platser i naturen. Kartan finns digitalt via en app i smarttelefonen.

Flera organisationer samverkar i Hittaut Skåne. Naturskyddsföreningen deltar med checkpoints på tre platser detta första år: kring Fulltofta har Storkprojektet storkrelaterade checkpoints, i norra Skåne visar Naturskyddsföreningen Göinge fin natur och vid Tjörnarp samverkar Naturskyddsföreningen i Skåne med lokala orienteringsklubben och Sockengillet med tolv checkpoints. Förhoppningsvis vill fler av våra lokalföreningar vara med och visa sina smultronställen 2022. Läs mer

Det unika med hittaut Skåne är samverkan med lokala föreningar inom orientering, hembygdsrörelsen, naturskyddsföreningar m.fl. Målsättningen är att det ska finnas 500 checkpoints att besöka under säsongen. Checkpointsen sitter uppe till den 7 november, sen tas de bort. Nya kommer förhoppningsvis upp nästa år!

Läs mer om Hittaut Skåne Registrera dig, ladda ned appen och ge dig ut och leta!

Exempel på checkpoints.