Upplev höstfåglarna i Skåne

Hösten är en spännande tid i Skåne. Med sitt milda klimat och varierande natur har Skåne landets i särklass största artrikedom av fåglar och varje höst flyttar miljontals fåglar förbi för att ta sig vidare till varmare trakter. Bland annat kan man uppleva det spektakulära rovfågelsträcket över Falsterbonäset, som är omtalat långt utanför landets gränser.

Nedan listar vi några aktiviteter med temat fågelskådning, som anordnas av lokala naturskyddsföreningar i Skåne. Eventen är gratis och du behöver inte vara medlem i Naturskyddsföreningen för att delta, men får gärna bli!

FÅGEL VID SAXÅNS MYNNING / 7 & 21 okt
Vi träffas vid fågeltornet vid Saxåns mynning i Landskrona och spanar över Saxåoset. Det är alltid spännande att besöka åmynningen med allt vad den kan bjuda. Peder Weibull berättar vad vi ser. DATUM: 7 & 21 oktober kl 17-19, flextid. SAMLING: Fågeltornet norr om Saxåns mynning. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Landskrona. >> Läs mer

FALSTERBO / FÅGELSTRÄCK ÖVER FALSTERBO / 9 OKT
Vi åker ner till Nabben och spanar in fågellivet vid strandkanten och fågelsträcket över oss. På vägen hem stannar vi till vid Skanörs Ljung för att se på rovfågelskruvar. Om vädret är gynnsamt kan man få se praktfulla vråkskruvar över Ljungen och flockar med tusentals andra fåglar vid Nabben. Glöm inte en rejäl fika då vi är hemma först kl 14.00. DATUM: Lör 9 okt.
SAMLING: Bjärred centrum kl. 7.45, Lomma busstation kl. 8.00. Ansvarig: Lars-Göran 0721-84 73 26. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Lomma-Bjärred. >> Läs mer

ROVFÅGELSPANING / SKANÖRS LJUNG / 9 OKT
Fågelvandring med Henrik Waldenström på Skanörs Ljung. Kläder efter väder, ta med kikare och gärna fikakorg. DATUM: Lör 9 oktober kl 12-14. SAMLING: Samling på parkeringen utanför Falsterbo Camping Resort, Reuterswärds väg 1, 239 42 Falsterbo. ARRANGÖR: Falsterbonäsets Naturvårdsförening. >> Läs mer

FÅGELSPANING VID REVET I SIMRISHAMN /  9 OKT
Omedelbart norr om Tommarpsåns mynning ligger Revet; en liten udde med stenar som sticker upp ur det grunda vattnet. Här brukar det samlas såväl fåglar som fågelskådare, speciellt då fåglarna passerar under höst och vårflyttningen. Olle Månsson är en flitig besökare här och finns på plats med sin tubkikare för att hjälpa oss lista ut vilka befjädrade vänner vi ser. DATUM: Lör 9 okt kl 10. SAMLING:
Vid vindskyddet som ligger 150 m norr om Tommarpsåns mynning (55°33’44.1″N, 14°20’52.8″E). MEDTAG: Ta med kikare, gärna en fågelbok, fika, och kanske en stol att sitta på. KONTAKT: Björn Lardner 0702 68 71 71. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Österlen. >> Läs mer