Grattis till vinnarna i Baljväxttävlingen!

Österänggymnasiet, Kristianstad. Foto: Annika Jönsson

För att synliggöra baljväxters potential i vardagslunchen är vi en av medarrangörerna till en tävling för elever på Österänggymnasiet i Kristianstad idag. Under torsdagen hölls en tävling bland tvåorna på Österänggymnasiet som går restaurang- och livsmedelsprogrammet, om vem som lagar godast maträtt av baljväxter. En särskild jury hade bjudits in för att bedöma elevernas bidrag.

Ett stort grattis till vinnarna (i mitten) William och Anton, som komponerat den segrande rätten Honungsglaserad spetskål med frasiga och fräscha bönbollar! En rätt som bestod av honungsglaserad spetskål, frasiga bönbollar och en frisk rotselleripuré. Serverat med kikärts- och vitlöksemulsion.

>> Läs mer om varför baljväxter är ett hållbart alternativ på tallriken och åkern här!

Här kan du lyssna på ett inslag om tävlingen i P4 Kristianstad

Vinnande bidraget: Det vinnande bidraget är nummer två från vänster: Honungsglaserad spetskål med frasiga och fräscha bönbollar!

Det vinnande bidraget är nummer två från vänster: Honungsglaserad spetskål med frasiga och fräscha bönbollar!

 

Ett av de andra bidragen; Bönnuggets.

Ett av de andra bidragen; Bönnuggets.

 

Ett av de andra bidragen: Höstbollar

Ett av de andra bidragen: Höstbollar