Projektkoordinator sökes till projektet Världens längsta blomsteräng

Vill du vara med i ett av de häftigaste projekten som skapats? Där du får möjlighet att göra en skillnad för den biologiska mångfalden i Sverige, på riktigt. Välkommen till oss på Naturskyddsföreningen!

Naturskyddsföreningen arbetar med frågor om klimat, biologisk mångfald, miljögifter och hållbar konsumtion. Vi arbetar för att väcka kärlek till och respekt för naturen, för att påverka makthavare inom politik, näringsliv och offentlig sektor och vill bidra med konstruktiva lösningar för en hållbar samhällsutveckling. Ju fler vi är, desto större kraft har vi att förändra samhällsutvecklingen till det bättre. För att klara de globala miljöutmaningarna krävs en samhällsekonomi som ryms inom naturens gränser.

Nu söker vi en projektkoordinator på 50% i Skåne/Blekinge som ska ansvara för den regionala samordningen inom projektet Världens längsta blomsteräng.

I Sverige har vi under en lång period sett en minskning av ängar och naturbetesmarker, det resulterar i att både ängsväxter och pollinatörer drabbas negativt. Vi vet dock att det finns en enkel och hållbar lösning på detta problem, nämligen att nyttja befintliga vägkanter till en miljö som gynnar våra pollinatörer.

I detta projekt ska vägkanter, cykelbanor och bilvägar bli till paradis för den biologiska mångfalden. Genom att skapa långa band av ängsmark lockar vi pollinerande insekter samtidigt som vi möjliggör för vackra färgsprakande vägar. Tillsammans med allmänheten, vägföreningar och inte minst Naturskyddsföreningens medlemmar höjer vi kunskapen om naturvård och skapar ett mer hållbart samhälle.

Arbetsuppgifter

Som projektkoordinator ansvarar du för projektets regionala samordning. Du har en löpande dialog med Naturskyddsföreningens kretsar och länsförbund där du planerar, initierar och genomfört operativ verksamhet vid projektets demostrationssträckor. Vidare ansvarar du för kunskapshöjande insatser inom projektet. Du genomför workshops, seminarier och utbildningar mot allmänhet, kommuner och makthavare. Du förväntas också representera projektet i mediala sammanhang.

Placering

Du tillhör mobiliseringsavdelningen på Naturskyddsföreningens rikskansli. Eftersom tjänsterna är knutna till Naturskyddsföreningens länsförbund i Gävleborg/Dalarna och Skåne/Blekinge kommer din ordinarie arbetsplats vara utstationerad till Mora alternativt Höör. Eftersom arbete sker nationellt finns stora möjligheter till en mobil arbetsplats/distansarbete i samråd med ansvarig projektledare.

För att matcha kraven rollen ställer på dig, ser vi att du har:

  • utbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom ett område som bedöms relevant för tjänsten, t.ex. kommunikation, verksamhetsutveckling, projektledning eller liknande.
  • erfarenhet av att arbeta inom projekt, inkluderat rapportering och utvärdering.


Utöver detta är det meriterande om du har:

  • intresse för/erfarenhet av naturvård, biologisk mångfald och agronomi.
  • ett brett nätverk såväl nationellt som lokalt.


För denna roll krävs också vissa personliga egenskaper, därför förväntar vi oss att du:

  • har ett starkt självledarskap som innebär att du planerar, strukturerar, genomför och följer upp ditt arbete.
  • är initiativrik och har ett relationskapande arbetssätt.
  • kan inspirera, kommunicera och hitta samarbetsformer hos en bredd av aktörer.
  • är trygg i mediala sammanhang.


ANSÖK HÄR! Välkommen med din ansökan senast
den 12 december! Rekryteringen sker löpande.

Om Naturskyddsföreningen 

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som sedan 1909 står upp för naturen. Vi sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare – lokalt, nationellt och globalt. Klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion är våra viktigaste arbetsområden. Bra Miljöval är vår miljömärkning och Sveriges Natur vår medlemstidning. Välkommen att bli medlem, engagera dig eller skänk en gåva. Tillsammans har vi kraft att förändra.

Naturskyddsföreningen vill vara en inkluderande folkrörelse som speglar mångfalden i samhället, och vi vill att det ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi vill vara en arbetsplats som är attraktiv för alla, eftersom vi tror att en variation av perspektiv, erfarenheter och bakgrund gör oss ännu starkare. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning på 50% fram till 2024-10-01. Tillträde snarast efter överenskommelse. Provanställning på sex månader tillämpas. Det finns även möjlighet att ta sig an uppdraget som konsult.

Vi värnar om våra medarbetares hälsa och erbjuder bland annat både friskvårdsbidrag och friskvårdstimme, vi arbetar 37,5 timmars veckor (vid heltid).

Frågor
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till Sofia Niemi, HR Specialist: sofia.niemi@naturskyddsforeningen.se

För frågor om tjänstens innehåll, kontakta:

Joel Crawford, Projektledare: 073-654 87 63
joel.crawford@naturskyddsforeningen.se

Dena Gevarez, Enhetschef engagemangsutveckling: 073-314 47 98
dena.gevarez@naturskyddsforeningen.se

Fackliga kontaktpersoner
Unionen: Gert Straschewski, 08-702 65 52,
gert.straschewski@naturskyddsforeningen.se

Saco: Peter Hallberg, 076-629 54 57,
peter.hallberg@naturskyddsforeningen.se

 

Naturskyddsföreningen ska skapa världens längsta blomsteräng - Naturskyddsföreningen