Nu är vår konferens Biologisk Mångfald i Skåne avklarad. Temat för årets konferens som hölls i Tyringe den 20-21 november var däggdjur och pollinatörer.
Nedan kan du ladda ned de presentationer som vi hittills fått tillåtelse att lägga ut. Vi kommer att lägga ut dem i efterhand när vi får tillåtelse på den här sidan, så saknar du någon presentation återkom senare. (Observera att samtliga presentationer inte kommer att publiceras.
MÅNS BRUUN / LÄNSSTYRELSEN SKÅNE
Föreläsning: Bush-Life: fladdermöss och hasselmus. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
JULIANA DÁNIEL FERREIRA / SLU UPPSALA
Juliana forskar på hur den biologiska mångfalden påverkas av linjära infrastrukturmiljöer lokalt och i landskapet. Hon berättar om potentialen av vägkanter och kraftledningsgator som habitat för pollinatörer, och presenterar nya resultat som visar vägars påverkan på humlor. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
JENNY EKMAN / NATURSKYDDSFÖRENINGEN
Jenny är biolog och arbetar som sakkunnig inom jordbruk och odlingslandskap på Naturskyddsföreningen. Är också projektledare för ett av delprojekten inom Operation: Rädda bina. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
MARIE HANNERSTIG / NATURSKYDDSFÖRENINGENS SKOLVERKSAMHET
Bin som en engagerande ingång i skolans undervisning. Marie Hannerstig, Naturskyddsföreningens skolverksamhet. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
CAJZA ERIKSSON / LÄNSSTYRELSEN SKÅNE
Cajza arbetar med invasiva arter på Länsstyrelsen Skåne och har tidigare jobbat med invasiva arter för Ängelholms och Falkenbergs kommun. Hon anser att aktiv och faktisk bekämpning måste kombineras med samhällsengagemang och insatser som allmänt stärker ekosystemen. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
ARNE HEGEMANN / LUNDS UNIVERSITET
Arne forskar på fåglar och deras fysiologi på Lunds universitet. Dessutom är han ordförande i Skånes Ornitologiska Förening (SkOF). På sin fritid inventerar han berguv i Skåne och driver skyddsarbete för arten i samarbete med elbolag och täktägare. I föredraget berättar han om löpande inventerings- och skyddsarbete för denna karismatiska art. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
INGELA LUNDQVIST / LÄNSSTYRELSEN SKÅNE
Ingela arbetar på Naturvårdsenheten hos Länsstyrelsen Skåne. Hon kommer att berätta mer om vad som sker på naturvårdsfronten när det gäller besökare i den skånska naturen. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
GABRIELLE ROSQVIST / LÄNSSTYRELSEN SKÅNE
Gabrielle är botanist och arbetar med hotade arter på Länsstyrelsen Skåne. Gabrielle kommer att berätta om Pollineringsuppdraget 2020–2021 i Skåne. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
TIM HOFMEESTER / SLU UMEÅ
Tim Hofmeester forskar på samexistens mellan vilt och människor och utvecklar inventeringsmetoder för vilt på SLU i Umeå. Han har arbetat med mårddjur i 15 år och kommer att berätta om de fyra små: mård, iller, hermelin och vessla, deras biologi och förekomst i Skåne. Här kan du ladda ned föreläsningen som Pdf.
Den Biologiska Mångfaldens Pris 2021
För åttonde gången har Naturskyddsföreningen i Skåne och Studiefrämjandet Skåne–Blekinge delat ut Den Biologiska Mångfaldens Pris. Med priset vill vi sprida kunskap, skapa engagemang och intresse för biologisk mångfald hos allmänheten. Målsättningen med priset är att uppmuntra och stärka olika insatser för en rik biologisk mångfald i Skåne. >> Läs mer