Filmer från Storksläppet 2022

Storksläpp. Foto: Sven Persson / N

Storksläpp. Foto: Sven Persson / N

Missade du årets storksläpp? Den 30 juli släpptes 94 storkar ut i det fria från storkhänget i Hemmestorps Mölla mellan Lund och Sjöbo. Nu väntar vi med spänning på att se vart de tar vägen och när de lämnar Sverige för att flytta söderut. Vi håller tummarna för att resan söderut går bra och att de lyckas undvika alla faror. Några av dem har försetts med sändare så dem kommer vi att kunna följa mer i detalj.

Filmer från storksläppet

Här hittar du filmer från storksläppet! (Foto: Johan Thelander)

Här kan du se inslag Storksläppet i TV4 och Svt.

TV4 / Se stora skånska storksläppet

Svt / Följ med när storkungarna släpps ut i verkligheten

Storkungar från samtliga hägn samlas varje år i Hemmestorps mölla och släpps därifrån. Till och med de som föds upp på Nordens Ark i Bohuslän. De samlas på ett ställe eftersom de flyttar bättre ju större flocken är. Att de släpps just från Hemmestorps mölla är för att det är där bäst möjligheter finns att ta emot stor publik och en port i lämplig riktning att släppa ut dem genom.

Vill du ha uppdateringar om storkarna?
Vill du ha uppdateringar om Storkprojektet? Gå med i stödföreningen Storkens vänner. Mer info här

Här kan du läsa mer om Storkprojektet