Följ storkarna i Fulltofta

Storkar. Foto: Per-Erik Larsson

Foto: Per-Erik Larsson

I Fulltofta storkhägn utanför Hörby, häckar nu ett 70-tal storkar. Hägnet är ett av två stora hägn inom projektet, avsett för avel och uppfödning av storkungar. Samtliga ungstorkar födda under året släpps ut i det fria sista lördagen i juli varje år.

I år har det tillförts 20 storkar, hämtade i en djurpark i Polen. Dessa storkar har olika funktionshinder, och kunde därför inte klara sig fritt i Polen. I vårt hägn får de en omhändertagen tillvaro, och som tack kommer de att producera storkungar.

Webbkameror.se sponsrar nu Storkprojektet med att kontinuerligt sända ut live-bild från hägnet. Storkarna är rörliga inom hägnet, så ibland kan det vara tomt på storkar framför kameran, vid andra tillfällen kan det vara fullt upp med storkar. Flest storkar är det oftast under förmiddagen i denna del av hägnet, av oklar anledning!

Följ storkarna live här!

Tänk på att klicka på bilden för att få den live. Det finns 12 timmar lagrad inspelning att se, och den lagrade inspelningen kommer upp först i bild.