Föreläsning: Odla dina egna ekologiska grönsaker

Odla tomater

Åke ”Tomatkungen” Truedsson: Kom och lär dig hur du odlar grönsaker! Åke kommer bland annat att prata om jord, gödsel, odlingsteknik och du får tips och råd om vanliga och ovanliga grönsaker du kan odla. Du kommer även kunna köpa några grönsaker på plats.

Åke brukar kallas Tomatkungen för att han är en fena på att odla tomater. Han fick ett eget trädgårdsland när han var sju år och har bland annat startat Tomatklubben och Vitlöksklubben. Han har också växtförädlat bland annat smultron, vinbär, vita jordgubbar, härdig kiwi, hallon och aprikoser. Åke har varit ordförande i riksförbundet Svensk Trädgård och sitter i styrelsen för Elitplantstationen. Han har skrivit en massa artiklar och ett tiotal böcker. Bland annat ”Odla tomater” och ”Odla grönsaker”. Ytterligare information finner du på: tomatklubben.se

OBS! ANMÄL DIG HÄR FÖR ATT BOKA DIN PLATS: stadsbiblioteket@eslov.se eller telefon 0413-62600.

Eventet är gratis och öppet för alla! Begränsat antal platser så först till kvarn. Hörslinga finns.
Föreläsningen anordnas av Eslövsbygdens Naturskyddsförening i samarbete med Eslövs stadsbibliotek.

Läs mer