Fågelutflykter och holkbygge

Stenknäck. Foto: Torsten Steffert

Stenknäck. Foto: Torsten Steffert

Häng med din lokala Naturskyddsförening och spana efter övervintrande fåglar i Skåne. Du kan också vara med och snickra  fågelholkar, fladdermusholkar och bihotell på Österlen. Läs mer nedan!

ÄNGELHOLM / Vinterfågelrunda / 19 feb
Spana in övervintrande gäss och rovfåglar vid Sandön och längs ”Örnrundan” mellan Rögle och Svedberga kulle. Du tar dig runt själv och på utvalda platser möter du erfarna fågelguider som du skådar tillsammans med. Här hittar du mer info och kartor.
Datum: 19 feb kl 10-13. (när du vill mellan kl 10-13)
Plats: Sandön/Utvälinge, Stureholms våtmark, Svedberga ängar samt Tursköp.
Kontakt: Thomas Wallin, thomas@putni.se, Mob: 070–644 96 60
Arrangör: Arrangemanget är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Ängelholm, Naturskyddsföreningen i Kullabygden, Studiefrämjandet och Kullabygdens Ornitologiska Förening. Läs mer

ÖSTERLEN / Holkbygge / 19 feb – OBS föranmälan 17 feb!
Inom ramen för LEADER-projektet ”Nytt liv i Österlens gamla äppellundar” anordnar Naturskyddsföreningen i Österlen aktiviteten ”Holkbygge”. Under ledning av Helena Edman och Fabian Mebus, snickrar man fågelholkar, fladdermusholkar och bihotell. Dessa holkar skall sedan sättas upp i utvalda äppellundar, men du kan även tillverka en egen holk att ta med hem. Helena och Fabian berättar också om hur det står till med våra gamla äppellundar och vilka utmaningar och möjligheter det finns att bevara dem för framtiden. Och så bjuder de på en vegetarisk lunch! Ta dock med egen kaffetermos och, om så önskas och kaffebröd.
FÖRANMÄLAN senast den 17 feb här!

BROMÖLLA / Vandring vid Skräbeån / 25 feb
Fågelklubbens ordförande Nils Waldemarsson leder vandringen från Kvarnen i Nymölla ut till havet och sedan inåt mot land. Ta med kikaren och fika! Samarrangemang med NÖ Skånes Fågelklubb.
Datum: 25 feb kl 9-12
Plats: Nymölla, Vid Kvarnen i Nymölla.
Kontakt: Christer Neideman / 0767 – 76 61 06.
Arrangör: Naturskyddsföreningen i Kristianstad och Bromölla. Läs mer