Storkprojektet tilldelas Skånes Naturvårdspris 2023

Storkprojektet tilldelas SKånes naturvårdspris 2023

Storkprojektet tilldelas Skånes naturvårdspris 2023.

Under nationaldagen fylldes Residenset i Malmö för att tacka och hylla skåningar som på olika sätt gjort en stor insats för sin kommun och för Skåne. Eldsjälarna har nominerats av kommunledningarna. De är bland annat ambassadörer för kommunen, initiativtagare till mötesplatser, samt personer som outtröttligt arbetar för att invånarna ska kunna sporta och ha det bra.

I samband med middagen delades även Skånes naturvårdspris ut till Storkprojektet! Skåne höll på att förlora en viktig karaktärsfågel, men tack vare projektet häckar idag den vita storken i Storkriket och ungar kläcks.

Motiveringen lyder:

Skånes Naturvårdspris 2023 tilldelas Storkprojektet.
Storkprojektet tilldelas Skånes Naturvårdspris år 2023 för sitt arbete med att få tillbaka en vild och flyttande storkstam till Skåne. Skåne höll på att förlora en viktigt karaktärsfågel, men idag häckar den vita storken i biosfärområdet Storkriket och ungar kläcks som utgör grunden till en ny svensk population. I storkhägnet i Fulltofta kan men se det spektakulära skådespelet med häckande par och ta del av guidningar om storkens historia, dess försvinnande samt om den sensationella flyttningen. Det erbjuds även ett anpsssat storkprogram för besökande barn.

Läs mer om Storkprojektet här

Stork i våtmark

Foto: Per-Erik Larsson