Föreläsning: Bra, eller bara bättre textilier?

Foto: Smart Textiles, Borås

15 november kl 18-20. Föreläsare: Nils-Krister Persson från Textilhögskolan och Smart Textiles i Borås.

Textilindustrin orsakar som bekant stora miljöproblem, både vid odlingen av framför allt bomull, djurhållningen för ullproduktion och tillverkningen av tyger och textila produkter. Vi bör förstås köpa färre kläder, men vad mer finns att göra? Kan produktionen ändras, kan fibrer från t.ex. bambu, nässlor eller spindeltråd ersätta bomull? Vad mer finns i framtidskikaren? Om detta talar Nils-Krister Persson från Textilhögskolan och Smart Textiles i Borås.

Föreläsningen ingår i en föreläsningsserie om miljö och klimat, anordnad av LNF, Lunds stadsbibliotek och Lunds universitet. Alla föreläsningar börjar kl 18 i bibliotekets atriumsal och avslutas med en frågestund.

Datum: 15 november 2023 kl 18–20

Plats: Lunds stadsbibliotek, Atriumsalen, 222 21 Lund

Kontakt: Ingela Björck / ingela.a.e.bjorck@gmail.com / 0736-696292

OBS: Titta gärna på LNFs eller bibliotekets hemsida i förväg, eftersom det hänt att föreläsningar fått ställas in med kort varsel pga sjukdom eller andra problem.

Läs mer

Nils-Krister Persson, Professor Smart Textiles Technology Lab. Foto: smarttextiles.se