Två digitala föreläsningar den 5 mars: Om omställning & trollsländor!

Välkommen till två digitala föreläsningar den 5 mars. Först ut klockan 18 är ett webbinarium om hur vi kommer vi åt drivkrafterna bakom omställning – inom oss själva och i samhället med Maria Wolrath Söderberg. Klockan 19 är det sedan dags för Magnus Billqvist att ge oss en grundläggande introduktion till vad som utmärker trollsländor, deras livscykel, hur parning och äggläggning går till, hur du hittar dem och varför så många fascineras av dessa flygande insekter.

5 mars kl 18 / Hur kommer vi åt drivkrafterna för omställning?

Med Maria Wolrath Söderberg!

Gästföreläsare:
Maria Wolrath Söderberg är docent i retorik och forskar om hur människor resonerar när det gäller omställning. Många av oss känner till Maria från podcasten ”Klimatgap” från Södertörns Högskola, men efter sin medverkan i Sommar i P1 2023 (10 aug 2023), så blev hennes namn känt i alla hushåll.

Handling:
Utsläppen av klimatskadliga växthusgaser fortsätter att öka i världen trots att forskningen visar att fönstret för omställning minskar snabbare än väntat och vi är nära att gå över gränser med oåterkalleliga effekter. I Sverige är kunskapen om klimatförändringar relativt hög hos befolkningen och vi vet att vi måste ställa om och bli mer klimatvänliga i våra konsumtionsval, vår vardag och våra livsstilar. Många av oss känner klimatångest och rädsla inför framtiden. Men trots att vi vet hur allvarligt läget är så finns det ett glapp mellan vår kunskap och våra handlingar. Hur kommer vi åt drivkrafterna bakom omställning – inom oss själva och i samhället?

Webinariet är gratis att delta i, följ endast länken: https://us02web.zoom.us/j/83151808822?pwd=cDhiZGdCSzBjSU80aFc0VHpwbU0zZz09

Läs mer här: länk till Facebook event

5 mars kl 19 / Trollsländor: Bevingade juveler

Välkommen till en grundläggande introduktion till vad som utmärker trollsländor, deras livscykel, hur parning och äggläggning går till, hur du hittar dem och varför så många fascineras av dessa flygande insekter.
Berättar gör Magnus Billqvist, ordförande i Trollsländeföreningen och författare till bland annat Nordens trollsländor.

Föreläsningen sker online via Zoom och är ett samarrangemang mellan Naturskyddsföreningen Skåne, Trollsländeföreningen och Studiefrämjandet.

Anmälan: Du behöver inte vara medlem i någon av organisationerna för att delta,  men du måste anmäla dig Studiefrämjandets hemsida här

Läs mer här: länk till Facebook event