Natursnokarna – Familjeaktiviteter i vår!

Natursnokarna

Hitta en groda, följ ett rävspår eller baka pinnbröd över öppen eld – häng med Natursnokarna i vår! Vår barn- och familjeverksamhet där barn och deras vuxna upptäcker naturen tillsammans. Natursnokarna är ett socialt och roligt sätt att se till att verkligen komma ut i naturen.

Alla barn mellan 3-10 år (självklart får även yngre följa med i vagnen eller om de vuxna har extra koll) som har med sig en vuxen som helst är medlem i Naturskyddsföreningen är välkomna. Det kan vara pappa, mormor, farbror, gudmor eller en vuxen kompis. Det är kostnadsfritt att delta i våra aktiviteter – men vi blir jätteglada om ni stöttar oss genom att bli medlemmar i Naturskyddsföreningen.

Lund / 23 mars / Natursnokarna på S:t Hans backar

I Lunds Natursnokare upptäcker barn och vuxna naturen tillsammans. Våra träffar pågår cirka 2 timmar, men det är öppet slut så de är helt enkelt slut när det passar att gå hem. Vi utforskar vår miljö, leker i naturen och fikar tillsammans. Vid den här träffen letar vi efter färger i naturen och matchar dem mot färgpaletten. Vi bygger därefter bo till våra bästa vänner gosedjuren – så ta med ett gosedjur (och fika)! Samling vid Amfiteatern (grytan) i S:t Hans backar. Förhandsanmälan är inget krav, men underlättar planeringen. Läs mer

Anmälan skickas till: natursnokarelund@gmail.com.
Datum: 23 mars kl 14–16
Plats: Norra Fäladen, 226 42 Lund

 

Trelleborg / 24 mars / Natursnokarna lagar mat ute

Vi lagar en mustig grönsakssoppa över öppen eld, hänger vid havet och äter gott. Vi ska koka snoksoppa tillsammans. Alla deltagare tar med en rotfrukt var. Vilken spelar ingen roll, ta med en du tycker är god eller som du tycker är fin. Meddela innan om ni har några allergier. Annars är det en öppen träff där alla natursnokar med deras vuxna är varmt välkomna! Ingen anmälan behövs! Följ gärna natursnokarna på facebook: Natursnokarna i Trelleborg för aktuell uppdatering. Läs mer

Datum: 24 mars kl 11-13
Samlingsplats: Dalabadet, Trelleborg. Skyltat från parkeringen
Kontakt: stranborg@hotmail.com

13 april / Landskrona / Vår i Säbyholmskogen

Vi snokar i denna dolda pärla i Landskrona. Vi letar nyvakna småkryp och de första vårblommorna. Läs mer

Datum:13 april kl 1o-12
Samlingsplats:
Samlingsplats: Parkeringen vid Hilleshögs fabrik
Föranmälan till:
anna.therese.ek@gmail.com

Ledarutbildning / Del 2

Natursnoksledare rekommenderas att gå utbildning. Syftet är att ge kunskap, inspiration och utbyte av erfarenheter och tips. Utbildningarna hålls av pedagoger. Längre ner på sidan kan du se vår film om hur en utbildning för Natursnoksledare går till. Under 2024 erbjuder vi:

Snok Grund – utbildning för dig som vill bli natursnoksledare. Du behöver gå både del 1 och del 2.
Snok Fortsättning – påbyggnad för den som gått Snok Grund samt snokat minst en termin. Läs mer

Snok Grund del 2, 18 maj Fulltofta Höör, Del 2 av 2

Målgrupp och syfte
Målgrupp är medlemmar i Naturskyddsföreningen och Fältbiologerna (18 år fyllda) som har gått Snok Grund del 1.
Syftet är att inspirera och ge verktyg till deltagarna för att starta nya natursnoksgrupper och att fortsätta driva natursnokgrupper.

Innehåll är bland annat

  • Att lära in arter
  • Att samarbeta
  • Att använda alla våra sinnen

När och var: Lördag 18 maj kl 10-16 på Fulltofta naturcentrum.

Kostnad: 500 kr (då ingår både del 1 och del 2)

Utbildningen hålls av: Sophie Tranborg, Natursnoksledare Skåne

ANMÄL DIG HÄR