Webbkarta för cyklister!

Nu finns en webbkarta speciellt avsedd för cyklister. Kartorna täcker södra Sverige från Skåne upp till Göteborg, Jönköping och Västervik. Cykelkartan hittar du här: Cykelkarta.se

På cykelkartorna ser man lätt vilka vägar som leder ut i naturen och vilka som snabbast och säkrast tar cyklisten mellan olika orter. Kartorna visar ett sammanhängande nät av cykelbanor och lågtrafikerade vägar som är lämpliga för cykling. De visar också hur mycket trafik en väg har och om vägbeläggningen består av grus eller asfalt.

Läs mer om Naturskyddsföreningen i Lunds kartor, om att ta cyklar på tåg, och att cykla från Skåne till Stockholm här: lund.naturskyddsforeningen.se/cykling

Mer tips: Fikacykling runt Lund

Lundabygden är perfekt för cykelutflykter. Landskapet är platt, har ett väl utbyggt cykel­vägnät, och även gott om ställen där man kan stanna och fika. Lunds Naturskyddsförening har gjort en lista på ett antal ställen på lagom cykelavstånd från Lund och byarna. Listan kompletteras med en karta så att du kan planera turen.

Det brukar ta cirka en timma att cykla en mil i måttlig takt. Våra förslag på fikaställen ligger högst en dryg mil utanför Lund, och turerna går på cykelbanor och lågtrafikerade vägar. Turerna bör därför utan problem gå att klara av under en förmiddag eller eftermiddag. Se kartor till fikaställen här!