Hörjelgården 200 år: en jubileumsskrift

En jubileumsskrift gavs under 2014 ut med anledning av att det då var 200 år sedan gården i samband med enskiftet flyttades österut till nuvarande plats, från Hörjels by. I skriften beskrivs Hörjelgårdens stora kultur- och naturhistoriska värden, samt den verksamhet som bedrivs på gården. Vi skriver om hur vi dels försöker bevara och helst utöka den  biologiska  mångfalden,  och dels  bibehålla ett kulturlandskap med unika inslag av stubbskottsäng, översilningsäng, skånska gären, ogödslad naturbetesmark och tresäde, som det såg ut på Linnés tid. Se mer om skriften här!

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.