Helgtips: International Bat Night

I helgen firas International Bat Night! I flera länder ordnas evenemang för att uppmärksamma fladdermössen, som är fridlysta. Även i Skåne firar  vi fladdermössen:

LUND / FLADDERMUSSAFARI I STADSPARKEN / 25 AUG
Upplev fladdermöss med hjälp av ultraljudsdetektorer i skymningen i Stadsparken! Nordfladdermus och dvärgpipistrell är några av arterna vi har chans att uppleva. DATUM: 25 aug kl 20-22. PLATS: Samling vid kaféet i Lunds stadspark kl 20. Arrangeras av Lunds Naturskyddsförening tillsammans med Naturum Skrylle. Läs mer

ÄNGELHOLM / BATNIGHT – SPANA EFTER FLADDERMÖSS / 25 AUG
Fladdermuskännare Thomas Johansson guidar oss igenom natten om fladdermöss, holkar och detektorer, och så spanar vi fladdermöss vid mörkrets inbrott. DATUM: Lör 25 aug kl 20-22. PLATS: Samling vid Grillplatsen, Tullakrok i Ängelholm. (Reservation för inställt vid regn.) Gratis event! Den som vill kan lämna en stödgåva 50 kr/person till insamling för organisationen ”Friends of Biodiversity” i Sri Lanka. Läs mer

Var rädd om fladdermössen! De är fascinerande varelser med många egenheter och dessutom äter de massvis med mygg. Här hittar du 10 skäl att älska fladdermöss!