Följ med till Måkläppen!

Foto: Lars-Göran Lillvik

Nu är naturreservatet Måkläppen öppet för besökare igen! Måkläppen är en låg sandig halvö som sticker ut från Falsterbonäset och från den 1 november till den 31 januari är det fritt fram att vandra ut på halvön – en fantastisk upplevelse! På Måkläppen kan du stöta på nyfikna sälar och fåglar, se rester av gamla vrak som gått på grund samt njuta av den vackra naturen.

Flera lokala naturskyddsföreningar anordnar guidade utflykter till Måkläppen nu i vinter. Här är några av dem:

24 NOVEMBER KL 9-13
Vandring på Måkläppen! Jan-Åke Hillarp leder den traditionella vandringen. Att tänka på: Varm och tålig klädsel rekommenderas. Samling: Flommens Golfklubbs parkering kl 9. Kontakt: info@falsterbonaset.se Arrangör: Falsterbonäsets Naturvårdsförening. Läs mer

26 JANUARI KL 9-13
Sista chansen för besök i vinter. Jan-Åke Hillarp leder vandringen. Varm och tålig klädsel rekommenderas. Att tänka på: Varm och tålig klädsel rekommenderas. Samling: Flommens Golfklubbs parkering kl 9. Kontakt: info@falsterbonaset.se Arrangör: Falsterbonäsets Naturvårdsförening. Läs mer

Du behöver inte vara medlem för att hänga med på våra utflykter, men får gärna bli!

Inom naturreservatet är det föbjudet att medföra hund. Tänk på att inte störa djurlivet t ex genom att gå nära sälarna.

Här kan du läsa mer om Måkläppen