5 härliga höstutflykter i Skåne

Naturen upplevs av många som allra vackrast på hösten. Här kommer 5 tips på natursköna aktiviteter för dig som längtar efter att njuta av denna magiska årstid! Aktiviteterna arrangeras av lokala Naturskyddsföreningar i Skåne och du behöver inte vara medlem i Naturskyddsföreningen för att delta, med får gärna bli.

FLYTTFÅGLAR PÅ SANDHAMMAREN / YSTAD / 30 OKT
Med hjälp av Kent Andersson följer vi det sena flyttfågelsträcket – lommar och gäss. DATUM: 30 oktober kl 9. SAMLING: Samling kl 09.00 vid P-platsen Sandhammaren, eller 08.30 på parkeringen vid Eligiganten och ICA Supermarket vid Dragongatan. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Frågor till Bengt Celander 0709 299 588. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Ystad. >> Läs mer

HOLKRENSNING I ALNARP / LOMMA / 6 NOV
Vill du hjälpa oss att rensa fågelholkar i Alnarp? Följ med till Alnarp i Lomma och rensa holkar med oss inför vintern. Vi kommer också att spana efter fåglar som håller till i närheten. TA MED: Fika och kikare. DATUM: Lör den 6 nov kl 9. SAMLING: Alnarp, P-plats 2 vid järnvägen kl 9. KONTAKT: Johan, 0706-733263. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Lomma-Bjärred. >> Läs mer

VÄXTER PÅ SENHÖSTEN / LUND / 7 NOV
Fastän löven fallit och många örter vissnat finns mycket att se på i växternas värld. Tillsammans med biologen Staffan Nilsson tittar vi på trädens knoppar och bark samt rester av höstfloran för att se hur växterna känns igen när vintern närmar sig. DATUM: 7 nov kl 10. SAMLING: Vid busshållplatsen S:t Lars Trädgårdsgrind, sedan och går vi därifrån genom Sankt Lars-parken och ner till Höje å. KONTAKT: Staffan Nilsson, staffan.u.nilsson@gmail.com / 0738-433894. ARRANGÖR: Lunds Naturskyddsförening. Läs mer om Sankt Lars-parken här!

STENSHUVUD NATUR OCH HISTORIA / KIVIK / 13 NOV
Stenshuvud har en historia som sträcker sig mycket längre tillbaka än de 34 år som området varit nationalpark. Följ med på en promenad i området och lyssna på Thomas Hanssons berättelse om människor, djur och natur, från forntida dagar tills idag. Thomas är inte bara ordförande i Naturskyddsföreningen i Simrishamn han har även ett förflutet som tillsynsman i parken. (Den här aktiviteten var ursprungligen schemalagd förra hösten, men pandemin satte då stopp för den.) DATUM: 13 nov kl 10. SAMLING: Naturum Stenshuvud, Stenshuvudvägen 63, 277 35 Kivik. Ta med fika i en ryggsäck. KONTAKT: Thomas Hansson, 041470677. ARRANGÖR: Naturskyddsföreningen i Simrishamn. Läs mer

HÖSTVANDRING PÅ MÅKLÄPPEN / FALSTERBO / 21 NOV
Tidig chans för besök på Måkläppens naturreservat. Jan-Åke Hillarp leder vandringen. Varm och tålig klädsel, kikare och varmt i termosen rekommenderas. DATUM: 21 nov kl 9-13. SAMLING: Parkeringen vid Flommens Golfklubb, Reinhold von Essens väg 1B, 239 40 Falsterbo. ARRANGÖR: Falsterbonäsets Naturvårdsförening. Läs mer

 

Dela

Kommentera

1 thoughts on “5 härliga höstutflykter i Skåne

Kommentering är stängd.