Vad gör vi när havet kommer?

Digitalt föredrag 3 oktober kl 18.30.  Här kan du se föredraget i efterhand!

Klimatförändringarnas effekter börjar synas allt tydligare runt om i världen och inte minst i Sverige. Havsnivån stiger nu snabbare än man tidigare trott och det har allvarliga konsekvenser för kustlinjer, ekosystem och samhällen. Samtidigt har Sverige och andra länder de senaste månaderna drabbats av skyfall och stora mängder regn vilket har skapat förödande översvämningar som förstört byggnader, ekosystem och även skördat liv. Och mycket tyder på att händelser som dessa kommer bli allt vanligare från och med nu.

Hur skyddar vi oss och anpassar oss när regnet och havet kommer?
Gästföreläsare Pål Axel Olsson från Lunds Universitet som deltog i det EU-finansierade projektet ”Life Coast Adapt”, deltar i denna digitala föreläsning för att berätta mer om kusterosion och klimatanpassning.

Del 1 av föredraget handlar om havsnivåhöjning och klimatanpassning som tar hänsyn till att bevara och höja den biologiska mångfalden! Del 2 av föredrag som handlar om regn och skyfallshantering hålls ett annat datum som annonseras senare!

Länk
Delta i föredraget här via denna Zoom länk  Eller testa denna om det inte fungerar: till mötet.

Länk till evenemanget på Facebook

Detta föredraget är en del av de aktiviteter som anordnas under Klimathösten

Om Klimathösten
Naturskyddsföreningen i Skåne och våra kretsar ser allvarligt på klimatförändringar och hur takten för förändringar sker allt snabbare varje år. Vi har därför gjort en kraftsamling under hösten som vi kallar för ”Klimathösten”, för att uppmärksamma och sprida kunskap om klimatfrågor genom olika aktiviteter som anordnas av kretsarna själva eller av vår Klimatkoordinator Josefine Friberg. Om du som medlem eller intresserad icke-medlem vill veta mer om klimatet och engagera dig så har vi gjort en egen kalender specifikt för alla klimatrelaterade aktiviteter som sker i Skåne nu under hösten. Aktiviteterna är öppna för alla, se fler aktiviteter här